Gündem 83. ÖGG sınav sonuçları açıklandı mı? saat kaçta açıklanacak?

83. ÖGG sınav sonuçları açıklandı mı? saat kaçta açıklanacak?

13.09.2019 - 09:50 | Son Güncellenme:

83. Özel Güvenlik Görevlisi sınavı yaklaşık 3 hafta önce gerçekleşti. Sınavın sonuçları bugün açıklanacak. Adaylar gözlerini Özel Güvenlik Daire Başkanlığı'nın resmi sitesine çevirmiş durumdalar. "ÖGG sınav sonuçları saat kaçta açıklanacak?" sorusu sıklıkla yöneltiliyor.

83. ÖGG sınav sonuçları açıklandı mı saat kaçta açıklanacak

Bugün özel güvenlik adayları için kritik bir gün... Özel Güvenlik Daire Başkanlığı'nın daha önce yayımladığı talimata göre sonuçlar 13 Eylül'de açıklanacak. Şimdi sonuçların saati araştırılıyor. Peki, sonuçlar ne zaman açıklanır?

Haberin Devamı

ÖGG SINAV SONUÇLARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Özel Güvenlik Daire Başkanlığı ÖGG sınav sonuçlarının 13 Eylül'de açıklanacağını duyurmuştu. Yalnız sonuç saatine ilişkin bir açıklama yapmamıştı. Sonuçlar genellikle akşam saatlerine doğru açıklanıyor.

NASIL ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİSİ OLUNUR?

Özel Güvenlik Görevlisi olabilmek için Emniyet Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği ÖGG sınavından en az 60 puan almak gerekiyor. Düzenlenen bu sınava adayların giriş hakkı 4'tür. Her bir sınav için ayrı sınav ücreti yatırılır. Ayrıca özel güvenlik olurken silahlı ya da silahsız olarak seçim yapmanız gerekir. Silahlı ve silahsız Güvenlik Görevlisi olmak için aranan şartlar ve adaylardan istenilen belgeler farklıdır. Ayrıca Silahlı temel eğitim süresi 120 saattir. 15 gün temel dersler+ 3 gün silah dersi ( 2 gün teorik eğitim ve 1 gün poligonda 25 mermi atış eğitimi) olmak üzere toplam 18 iş günüdür. Silahsız temel eğitim alanlar 100 saattir. (15 gün) Eğitimlere katılmak mecburidir. Mazeretsiz %10 D/S (100 saatin 10 saati), mazeretli %30 D/S (100 saatin 10 saati) devamsızlık hakkınız mevcuttur.