Gündem Öğrencilerin üretimleri ‘operasyon odası’nda

Öğrencilerin üretimleri ‘operasyon odası’nda

10.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Amerikan Hastanesi “Operation Room” Sanat Galerisi, 26 Haziran-14 Temmuz 2018 tarihleri arasında ‘Değil  Orada Değil’ başlıklı sergiye ev sahipliği yapacak.

Öğrencilerin üretimleri ‘operasyon odası’nda

Kadir Has Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencileri ve öğretim görevlilerinin üç ay boyunca süren çalışmalarının ardından ortaya çıkardığı eserlerin ziyaretçilerle buluşacağı sergi, varlık düşüncesinin teknolojik konumunu temsilleri azaltılmış bir gerçeklik içerisinde sunuyor.

Haberin Devamı

‘Değil Orada Değil’, izleyiciye varlık düşüncesinin teknolojik konumunu, temsilleri azaltılmış bir gerçeklik içerisinde sunuyor. Operation Room sergi alanına özgü kurgulanan sergi, düşünce ve görüntü arasındaki ilişkinin her an kopabilir olduğunu, teknolojik imkânların biçime ve içeriğe sunduğu katkılar eşliğinde hissettirmeyi amaçlıyor. Kadir Has Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğretim görevlilerinin rehberliğinde ve tema çerçevesinde yürütülen üç aylık bir çalıştayın sonunda öğrenciler tarafından üretilen işler, kimi zaman metodik estetik araştırmalar sonucunda keşfedilirken kimi zamansa anlık imgelerin belgelenmesine yönelik deneyleri ortaya koyuyor.