Gündem ‘Ogün Bey’ ismiyle İstanbul’dan ayrıldı

‘Ogün Bey’ ismiyle İstanbul’dan ayrıldı

29.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökalp Kökçü tarafından Hrant Dink cinayetine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında geçtiğimiz hafta gözaltına alınan gazeteci Muammer Ay ile diğer 7 şüpheli İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi.

‘Ogün Bey’ ismiyle İstanbul’dan ayrıldı

Burada ifade veren şüpheliler, “Silahlı terör örgütüne üye olma” ve “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçlarından tutuklanmaları talebiyle hakimliğe sevk edildi. Savcılığın sevk yazısında, Hrant Dink cinayetinden sonra tetikçi Ogün Samast’ın Bayrampaşa Otogarı’ndan ‘Ogün Bey’ adına düzenlenmiş otobüs bileti ile İstanbul’dan Trabzon’a doğru yola çıktığı anlatıldı.

Haberin Devamı

8 kişi tutuklandı

Yazıda, bu bilginin İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nce elde edildiği ancak, ‘Ogün Bey’ isimli kişinin henüz Ogün Samast olduğu belli değilken, şüpheli Muammer Ay’ın Samsun emniyetini ve jandarmasını arayarak Ogün Samast’ın yolda olduğu bilgisini verdiği iddia edildi. 8 şüpheli, ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ ve ‘anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs’ suçlarından tutuklandı.