Gündem Oktar’dan müritlere ‘kokona’ talimatı!

Oktar’dan müritlere ‘kokona’ talimatı!

22.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Adnan Oktar’ın takma isimle yazdığı kitap, kendisinin ruh halini ortaya koyuyor ve örgütün mantığına yönelik ayrıntılı ipuçları veriyor.

Oktar’dan müritlere ‘kokona’ talimatı

Adnan Oktar’ın ‘Harun Yahya’ adıyla yazdığı ‘Adamlık Dini’ adlı kitap, örgütün en önemli ‘fikri’ kaynaklarından biri olarak kabul ediliyor. Soruşturmadaki mağdur ve müştekiler bu kitabın tek ve en önemli kitap olarak örgüt mensuplarına okutulduğunu ve yapının adeta ‘anayasası’ niteliğinde olduğunu anlatıyor. Peki, Türkiye’nin en iyi okullarında yetişen öğrencilerin de aralarında bulunduğu müritlere sunulan 200 sayfalık bu kitapta ne var?

Haberin Devamı

‘Zenginin nazı çekilir’

Kitapta, Oktar’ın müritlerine telkin ettiği inanç ve anlatımları ‘Hak Dini’; ona aykırı ve ‘sapkın’ olduğunu iddia ettikleri şeyler ise ‘Adamlık Dini’ olarak tanımlanıyor. Kitap, Oktar’ın birbirinden farklı konulardaki görüşlerinin bir araya getirilmiş hali... Çelişki ve tutarsızlıkları ilk bakışta göze batan metinler; Oktar’ın ruh haline ve örgütün mantığına yönelik de ipuçları veriyor: “Genelde yakışıklılıkları veya güzellikleriyle ünlü bir gruba çirkin biri katılamaz. Gruba katılabilmek için güzel ya da zengin olmak şarttır. Güzel ve zengin olanların genelde nazı çekilir, şımarık tavırlarına göz yumulur. Çünkü onlar grubun prestij ve övünç kaynaklarıdır. Okula servisle gitmek bile bir yaşa kadar zenginlik belirtisi olarak kabul edilir.”

Haberin Devamı

‘Kokona’ karakterleri

Oktar’ın kitabında ‘Kokona’ olarak tarif ettiği kişiler hakkında da tuhaf değerlendirmeleri var: “Bu insanlar dıştan bakıldığında oldukça bakımlı görünürler. Çünkü gösteriş kokona karakterinde çok önemli bir yere sahiptir. Ancak her konuda olduğu gibi temizlik konusunda da sadece gösterişe yönelik bir anlayış hâkim olduğu için bu insanlar, kimsenin görmediği yerde son derece sefil bir hayat yaşarlar.. Örneğin kokona karakteri taşıyan kişilerin evlerinde genellikle sadece misafirlerin oturduğu odanın temizliğine dikkat edilir.

Ancak bu odanın da sadece görünen yerlerini temizlerler. Koltuklara ilk bakıldığında son derece temiz görünür ancak koltukların arka kısımlarının ya da alt kısımlarının büyük bir ihtimalle aylardır silinmemiş olduğunu, her yeri toz kapladığını görebilirsiniz.”

‘Temizlik önemli değil’

“Bu nedenle genellikle sürekli bakteri ve mikroplardan kaynaklanan enfeksiyonlara yakalanır ancak çoğunlukla bunun bile farkına varmadan yıllarca bu hastalıklarla birlikte yaşarlar. İkram ettikleri yemeklerin temizliğine önem vermez, yaptıkları yemekleri genellikle iyi yıkanmamış sebzeler, eskiden kalma yağlar, bayatlarıyla tazeleri karıştırılmış malzemelerle ucuza mal etmeye çalışarak yaparlar.”

Haberin Devamı

Adnan Oktar, Edirne F Tipi Cezaevi’nde

İstanbul merkezli operasyonda tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne konulan Adnan Oktar, Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’ne nakledildi. Oktar, dün saat 16.00 sıralarında cezaevi nakil aracıyla Edirne’ye getirilerek F Tipi Cezaevi’ne konuldu. Oktar, cezaevinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra gözlem odasına alındı. Oktar’ın gözlem odasında ne kadar tutulacağına İdari Gözlem Kurulu’nun karar vereceği belirtildi. Adnan Oktar’ın nakledildiği Edirne F Tipi Cezaevi’nde, HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Hakkari eski milletvekili Abdullah Zeydan da bulunuyor. - DHA