Gündem Okul harçlığı için tercümanlık yapıyordu

Okul harçlığı için tercümanlık yapıyordu

14.08.2012 - 17:05 | Son Güncellenme:

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, denizde yüzdüğü sırada sürat teknesinin çarpması sonucu yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Selen Kahyaoğlu (23), İstanbul'da toprağa verildi.

Okul harçlığı için tercümanlık yapıyordu

Ailesi, Japonca öğretmenliği okuyan Selen'in okul harçlığını çıkartmak için Bodrum'da tercümanlık yaptığını söyledi. Selen'in cenaze törenine gelen sözlüsü Mustafa Kulaç, aileden bazı kişilerin tepkisi nedeniyle avlu dışında bekledi.

Haberin Devamı

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Japon Dili ve Edebiyatı Bölümü son sınıf öğrencisi Selen Kahyaoğlu, sözlüsü Mustafa Kulaç ile gittiği Bodrum'da, önceki gün yüzerken, Recai Dayan'ın kullandığı sürat teknesinin çarpması sonucu ağır yaralandı. Selen Kahyaoğlu, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

KORKTUĞUM BAŞIMA GELDİ

Eyüp'te oturan ailesi, ölüm haberi ile yıkılırken, Kahyaoğlu'nun halası Şengül Birçok, Bodrum'a gitmeden önce birlikte Gümüşyaka'daki yazlıkta olduklarını belirterek, "Selen okul harçlığını çıkarmak için Bodrum'a gideceğini ve tercümanlık yapacağını söyledi. 'Hem çalışıp, hem tatil yaparım' dedi. Ben oraların çok hareketli yerler olduğunu ve televizyonlarda kaza haberleri nedeniyle korktuğumu ve gitmesini istemediğimi söyledim. Ancak Selen, tercümanlık yaparak iyi para kazanacağını söyleyerek Bodrum'a gitti" dedi. Şengül Birçok, yeğenine çarpan sürat motorunu kullanan kişinin de serbest bırakıldığını öğrendiklerini belirterek, "Olayda ihmal var mı, bunun araştırılmasını istiyoruz. Ayrıca, çıkan haberlerde tatil için orada olduğu söylendi. Neden böyle bilgi verildi, anlamadım. Selen, otelde tercümanlık yapıyordu" dedi.

Haberin Devamı

BABAANNE VE DEDENİN BÜYÜK ACISI

Selen Kahyaoğlu'nun cenazesi Rami Hacı Ali Cami'nde kılınan cenaze namazının ardından Eyüp Mezarlığı'nda toprağa verildi. Eşinden 15 yıl önce ayrıldığı belirtilen annesi Selen cenaze törenine katılmadı. Kahyaoğlu'nu büyüten babaannesi Süheda ile dedesi Yusuf Kahyaoğlu törende ayakta durmakta zorlandı. Tabuta konulan duvağı öpen Selen'in babaannesi, "Kuzum beni bırakıp gittin kuzum... Gelin olmadan gittin kuzum... Benden sana kurban olamadım sen bana kurban oldun kuzum" diye gözyaşı döktü. Dede ise uzun süre tabuta sarıldı. Taziyeleri kabul eden Selen'in babası Engin Kahyaoğlu ile kız kardeşi Ecem Kahyaoğlu tören boyunca gözyaşlarını tutamadı.

SÖZLÜYE TEPKİ

Bir grup arkadaşıyla cenaze törenine katılan Selen'in sözlüsü Mustafa Kulaç'a tepki gösterildi. Bazı kişilerin uyarısı üzerine avlu dışına çıkan Mustafa Kulaç, cenaze namazını tek başına kıldı. Törenin ardından Mustafa Kulaç, sözlüsünün özel eşyalarını yakınlarına teslim etti. Bu sırada Selen'in yakınlarından biri kişi "Ne istiyor bu, hiçbir şey almayın" diye bağırdı. Bunun üzerine Mustafa Kulaç ve yanındaki arkadaşları otomobillerine binerek uzaklaştı.