Gündem Okullara kar tatili! Kar uyarısı geldi...

Okullara kar tatili! Kar uyarısı geldi...

30.12.2014 - 13:10 | Son Güncellenme:

Meteoroloji'den bugün için kritik uyarı. Yurdun pek çok bölgesinde yoğun kar yağışı bekleniyor. İstanbul için 'tipi' uyarısı var. Kar sonrası bazı illerde okullar tatil edildi. Sakarya, Bursa'nın iki ilçesinde, Manisa'nın bazı ilçeleri, Düzce, Kütahya, Balıkesir, Kastamonu, Bolu, Bilecik, Çanakkale ve Eskişehir'de kar nedeniyle okullara tatil geldi. İzmir'in Kınık ilçesinde bugün okullar tatil edildi. Çanakkale 18 Mart Üniversitesi'nde eğitime ara verildi. Kırklareli'nin bazı köylerinde de bugün okul yok. Bugün okulların tatil edildiği illerde öğrenciler pazartesi günü ders başı yapacak.

Okullara kar tatili Kar uyarısı geldi...

BUGÜN BU İLLERDE YOĞUN KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

Bugün Marmara ve Ege'de yoğun kar yağışı bekleniyor. Meteoroloji'den yapılan açıklamada, "Marmara (Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Kırklareli, Tekirdağ ve Edirne ile İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova'nın yüksekleri) Düzce, Kütahya ve Eskişehir ile Manisa'nın kuzey kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışları beklendiğinden başta ulaşım sorunları olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

İBB TİPİ UYARISI YAPTI
İBB, İstanbul'daki kar kalınlığının 8 santimetre olduğunu ve barajlardaki doluluk oranının arttığını bildirdi. Açıklama şu şekilde:
"İstanbul'u etkisi altına alan kar yağışı sabaha karşı yerini sulu kara bıraktı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre kar yağışının bugün gün boyu aralıklarla kuvvetli yağacağı ve fırtına ile birlikte kar yağışının tipiye dönüşeceği tahmin ediliyor.
Rüzgârın poyraz yönünden kuvvetlice, aralıklarla fırtına şeklinde (40 ila100 km/saat) eseceği öngörülüyor"
"METROBÜS SABAHA KADAR HİZMET VERDİ"
"İstanbul Büyükşehir Belediyesi kış şartlarıyla mücadele ekipleri gece boyunca çalışmalarını sürdürdü. Dün gece 1920 personel, 908 araç ana arterler ana arter ve meydanlarda görev yaptı. Buzlanma erken uyarı sistemi sabah saatlerine kadar 179 defa çeşitli bölgelerden uyarı sinyali gönderdi. Ekipler gelen sinyaller doğrultusunda tuzlama çalışması yaptı. Şehir merkezi dışında daha etkili olan kar yağışı köylerde herhangi bir olumsuzluğa neden olmadı. Muhtarların kontrolünde bulunan kürüme aparatlı traktörler köy yolların açık tutulmasında kullanıldı. Toplu ulaşımda herhangi bir sorun yaşanmazken Metrobüs sabaha kadar hizmet verdi.
KAR KALINDIĞI ORANLARI
Bazı semtlerde ölçülen kar kalınlıkları:
Bayrampaşa, Esenler : 1-3 cm
Başakşehir, Hadımköy : 3-5 cm
Kağıthane, Alibeyköy, Sultangazi : 3 cm
Arnavutköy : 5 cm
Istırancalar : 40cm
Çatalca : 5 cm
Beykoz'un yüksekleri : 6 cm
Kartal, U. Mumcu : 7 cm
Tuzla, Sultanbeyli, Akfırat : 8cm
BARAJLAR DOLUYOR
"Alınan son yağışlarla birlikte İstanbul'da barajların doluluk oranı yüzde 59.58'e ulaşırken 518 milyon m3 su bulunmaktadır.
Istırancalar, Pabuçdere, Kazandere barajlarında doluluk yüzde 100'e ulaşırken, Terkos yüzde 85, Alibeyköy yüzde 83, Ömerli yüzde 62, Büyükçekmece yüzde 35'e ulaştı"
YOLLAR KAPANDI
Öte yandan dün gün boyu aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle, D-100 karayolu ulaşımında aksamalar yaşandı. Karadeniz'i İstanbul'a bağlayan D-100 karayolu, Kemikli mevkisinde, araçların kayması yüzünden yaklaşık 7 saat trafiğe tek taraflı kapalı kaldı.
İZMİR-İSTANBUL...
İzmir-İstanbul yolunun Akhisar-Balıkesir arası kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ulaşıma kapandı, güzergahta bekleyen araçlar uzun kuyruk oluşturdu. Akhisar Balıkesir yolu Gelenbe mevkisinde kar yağışı ulaşımın aksamasına yol açtı. Yağış ve meydana gelen buzlanma sonucu yol ulaşıma kapandı. İzmir-İstanbul arasında seyreden çok sayıda araç, yolun kapanması üzerine uzun kuyruk oluşturdu. Bölgeye Karayolları'nın yanı sıra AFAD, trafik ve Kızılay ekipleri sevk edildi. Karayollarına bağlı iş makineleri yolda biriken karı temizleme ve tuzlama çalışması yaptı.
ULUDAĞ YOLU FELÇ OLDU
Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ'da araç trafiği ve kazalar nedeniyle tatilciler zirveye inip çıkmakta zorluk yaşadı.
Gün içerisinde 15 araç ile bir yolcu otobüsü yoldan çıkarak trafiği aksamasına neden oldu. Yaklaşık üç kilometre uzunluğunda araç trafiği oluştu. Uludağ yolunda karayolları ekipleri buzlanmaya karşı yollarda tuzlama yaparken, iş makineleri ise kar temizleme çalışmasını gece de sürdürdü. Jandarma ekipleri, zincir takmayan araçların geçişine izin vermiyor.
-OKULLARA KAR TATİLİ -

Haberin Devamı

Yurt genelinde etkili olan kar yağışı beraberinde öğrencilere de tatili getirdi.

KIRKLARELİ'NİN BAZI KÖYLERİ...

Kırklareli'nde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Demirköy ile Vize ilçesine bağlı bazı köylerde okulların tatil edildiği bildirildi.

SAKARYA’DA İLK VE ORTA DERECELİ OKULLARA KAR TATİLİ

Sakarya Bölgesi’nde bugün okullar tatil. Araya yılbaşı ve Cuma günkü idari tatil de eklenince, Sakarya’daki ilk ve orta dereceli okul öğrencileri 5 gün tatil yapacaklar.

MANİSA'NIN BAZI İLÇELERİNDE...

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, yoğun kar yağışı sebebiyle Demirci, Gördes ve Kırkağaç'ta okulların bir gün tatil edildiğini söyledi.

İZMİR'İN KINIK İLÇESİNDE...

İzmir’in Kınık İlçesi’nde, sabah saatlerinde başlayan ve gün boyunca aralıklarla devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Okul servisleri mahsur kalırken, Kaymakamlık ilk ve orta dereceli okulları bugün için tatil etti.
DÜZCE
Düzce Valiliği’nin aldığı kararla kar yağışı nedeniyle çarşamba günü il genelinde okullar tatil edildi. Ayrıca hamile ve engelli memurlar yarın bir gün süreyle idari izinli sayılacak.

Haberin Devamı

BALIKESİR

Balıkesir oğun kar yağışının gece saatlerinden itibaren artarak devam etmesi beklendiğinden, bugün il genelinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildi. Yılbaşı ve hafta sonu tatilleriyle de birleştiği için kentte eğitime 5 Ocak Pazartesi günü başlanacak.

BOLU

Bolu'da kar yağışı dolayısıyla, il genelinde eğitime pazartesi gününe kadar ara verildi.
KASTAMONU
Kastamonu’da etkili olan kar yağışı nedeniyle bugün için okullar tatil edildi.
BURSA'NIN İKİ İLÇESİ

Bursa’nın Uludağ’ın eteklerindeki Büyükorhan ve Harmancık ilçelerindeki yoğun kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Kar yağışının artması nedeniyle ilçedeki ilk ve orta dereceli okullar bugün öğleden sonra ve yarın tatil edildi.
ESKİŞEHİR
Eskişehir'de ilk ve orta dereceli okullar yoğun kar yağışı nedeniyle bugün öğleden sonra ve yarın tatil edildi.
ÇANAKKALE
Çanakkale'de etkili olan kar yağışının getirdiği olumsuz hava koşulları nedeniyle kentteki ilk ve orta dereceli okullar, saat 14.00'den itibaren tatil edildi. Bugün da okulların kapalı olacağı 1 Ocak yılbaşı tatili sonrası 2 Ocak'ta tekrar ders başı yapılacağı kaydedildi.
BİLECİK
Bilecik'te yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda, bugün eğitime ara verildi.
KÜTAHYA
Kütahya'da yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verildi