Gündem Öldürülen annesinin başında 36 saat bekleyen çocuk tedavi altında

Öldürülen annesinin başında 36 saat bekleyen çocuk tedavi altında

24.07.2008 - 17:19 | Son Güncellenme:

.

Öldürülen annesinin başında 36 saat bekleyen çocuk tedavi altında

TOKAT'ın Erbaa İlçesi'nde ormanlık alanda öldürülen annesinin başında 36 saat bekleyen 8 yaşındaki Ali Ş., Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi’nde psikolojik tedavi altına alındı. Çocuk Psikiyatrisi Bölümü öğretim görevlisi Yrd.Doç.Dr. Seher Akbaş ve asistan Dr. Melih Karakurt, Ali Ş. ve babası Yakup Ş. ile görüştü. Yrd.Doç.Dr. Seher Akbaş, çocuğun travmaya bağlı olarak ortaya çıkabilecek psikolojik sorunların önüne geçilebilmesi için Ali'yi bir süre izleyeceklerini söyledi.

Haberin Devamı


Geçen hafta Tokat'ın Erbaa İlçesi'nde meydana gelen olayda bilezikleri için öldürülen 37 yaşındaki Fatma Ş.'nin oğlu Ali Ş. annesinin cesedi başında 36 saat bekledikten sonra olayı güvenlik güçlerine bildirmişti. Olayın ortaya çıkması ardından psikolojisi bozulan çocuğa Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan sahip çıktı.


Başkan Yenihan, Ali Ş. ile babası Yakup Ş.'yi tedavi görmeleri için Samsun OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirdi. Burada çocuk Psikiyatrisi Bölümü öğretim görevlisi Yrd.Doç.Dr. Seher Akbaş ile asistan Dr. Melih Karakurt, çocuk ve babası ile görüşme yaptı. Görüşme ardından açıklama yapan Yrd.Doç.Dr. Seher Akbaş, çocuğun annesinin ölümüne tanık olduğunu, bu nedenle travmaya bağlı ortaya çıkabilecek psikolojik sorunların önüne geçilebilmesi için Ali Ş.'yi bir süre izleyeceklerini dile gösterdi. Yrd.Doç.Dr. Akbaş, çocuğun yaşadığı olayın kendisine sürekli anlatılmaması ve hatırlatılmaması gerektiği uyarısında bulundu.

Haberin Devamı


Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan ise, belediye olarak Ali Ş.'nin tedavi ve diğer masraflarını üstlendiklerini, her zaman çocuğa destek olacaklarını söyledi.