Gündem Ölen yine mülteciler

Ölen yine mülteciler

09.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yunanistan’ın Midilli Adası’na geçmek için Ayvacık sahillerine giden kaçakları taşıyan otobüs kaza yaptı. 6 kişi öldü. Kaçan otobüs şoförü tedaviye gidince yakayı ele verdi

Ölen yine mülteciler

Çanakkale’de, dün sabaha karşı Ezine’den Bayramiç’e giden otomobil ile Yunanistan’ın Midilli Adası’na geçmek için Ayvacık sahillerine giden Suriye, Afganistan ve Myanmar uyruklu kaçakları taşıyan otobüsle çarpıştı. Otobüs Harharik Köprüsü’nden dere yatağına yuvarlandı. Kazada hurdaya dönen otomobilin sürücüsü Mehmet Çakır ve kardeşinin eşi Sevil Çakır ile 2 göçmen hayatını kaybetti. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı müdahalenin ardından 30 yaralı ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Daha sonra dere yatağına uçan otobüsün altında 2 kişinin daha cesedi bulununce ölenlerin sayısı 6’ya çıktı.

Haberin Devamı

Hamile olduğu öğrenildi

Öte yandan ölen Sevil Çakır’ın 10 ay önce Azerbaycan’dan gelerek aynı kazada yaralanan 38 yaşındaki Ramazan Çakır ile evlendiği ve 1.5 aylık hamile olduğu öğrenildi. Kazada ağır yaralanan Ramazan Çakır’ın ise hastanede yoğun bakımda olduğu ve hayati tehlikeyi atlatamadığı belirtildi.

Bagajda can yelekleri

Görgü tanıklarına göre kaza sonrası, otobüsün şoförü yaya olarak kaçtı. Ancak M.T. isimli otobüs şoförü, yaralarını tedavi ettirmek için Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne gidince kıskıvrak yakalandı. Jandarma ekipleri, dere yatağında bulunan ve kaza anında çamur deryasına dönen otobüsün içinde inceleme yaptı. Otobüsün bagajlarında, mültecilerin Yunan Adaları’na geçmek için kullanacakları bot ve can yelekleri bulundu.