Gündem ‘Olimpiyat madalyası’ için son dört tırmanış

‘Olimpiyat madalyası’ için son dört tırmanış

18.06.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dünyanın 8 bin metreden yüksek 14 zirvesine çıkmayı amaçlayan milli dağcı Tunç Fındık, 11’inci ve 12’nci zirvesini Pakistan’da yaparak hedefine daha da yaklaşacak

‘Olimpiyat madalyası’ için son dört tırmanış

Dünyanın en yüksek 14 dağına çıkarak dağcılık sporunun olimpiyat madalyasını almak için ‘14x8000’ projesini sürdüren milli dağcı Tunç Fındık, teknik tırmanışı zor olan 2 zirve için harekete geçti.
Şimdiye kadar 10 dağa tırmanan Fındık’ın rotasında bu kez Pakistan’da yer alan Karakurum Sıradağları’ndaki Gasherbrum 1 ve Gasherbrum 2 var. Zirve Dağcılık Kulübü ve Uluslararası GHM Elit Dağcılar Birliği üyesi Fın
dık, 60 gün içinde Pakistan’daki Gasherbrum 1 ve Gasherbrum 2 dağlarına tırmanarak aynı sezonda iki zirveye çıkmayı planlıyor.

Cilo’da antrenman
Dağcılığın maratonu olarak adlandırılan 14 zirveye çıkmak için çabaladığını belirten Fındık, “Gasherbrum zirveleriyle projemin 12. ayağı da tamamlanacak. Antalya Beydağlarında, Rize Kaçkar-Verçenik ve Hakkari’deki Cilo zirvelerinde antrenman yaptım. Erzurum’da buz tutan şelaleye teknik tırmanışlarım ise Baltoro Buzulu için deneyim oldu. Dünyanın tüm zirvelerine ilk kez Türk bayrağını diken kişi olmak benim için büyük gurur olacak” dedi. Milli dağcıyı tırmanışlarında North Face ve MAT Motorlu Yatları destekliyor.

Everest’e iki kez çıktı
Milli dağcı 2013 Haziran’ında Pakistan’ın en yüksek dağı olan Nanga Parbat’a Taliban militanlarının düzenlediği ve 9 dağcının öldüğü silahlı saldırıdan şans eseri kurtulmuştu. Şimdiden en yüksek 10 zirveye çıkan ilk Türk olma başarısını elde eden Fındık, dünyanın en yüksek dağı Everest’e farklı rotalardan iki kez çıkan ilk Türk olma başarısını da gösterdi.