Gündem Olimpiyatlar Doodle yapıldı! İşte 2016 Rio Olimpiyatları programı

Olimpiyatlar Doodle yapıldı! İşte 2016 Rio Olimpiyatları programı

07.08.2016 - 12:27 | Son Güncellenme:

Olimpiyatlar için ünlü arama motoru özel bir doodle hazırladı. Google, özel tarihler için hazırladığı doodleları bu sefer 2016 Rio Olimpiyatları için hazırladı. Peki 2016 Rio Olimpiyatları hangi kanalda yayınlanacak? İşte detaylar...

Olimpiyatlar Doodle yapıldı İşte 2016 Rio Olimpiyatları programı

Olimpiyatlar tüm hızıyla devam ediyor. Tüm dünyanın heyecanla takip ettiği 2016 Rio Olimpiyatları için Google yeni bir Doodle yayınladı. Peki 2016 Rio Olimpiyatları hangi kanalda yayınlanıyor? İşte tüm detaylar...

Haberin Devamı

2016 Rio Olimpiyatları TRT'de yayınlanıyor. 2016 Rio Olimpiyatları'nın başlamasına kısa bir süre kala TRT yapılan açıklamda 2016 Rio Olimpiyatları'nın yayın haklarını satın aldığını duyurdu.

GOOGLE'DAN RİO OLİMPİYATLARI'NA ÖZEL TASARIM

Google Rio Olimpiyatları için hummalı bir çalışma içine girdi. Rio Olimpiyatları aratıldığına kullanıcıların karşısına son derece pratik genel bakış, spor dalları, program, sporcular, madalyalar ve ülkelerin yer aldığı komplike bir ekran açılıyor. Kullanıcılar Rio Olimpiyatları'nın tüm ayrıntılarını bu tablodan takip edebilecekler. En ilgi çekici sekme ise madalyalar sekmesi olacak gibi gözüküyor.

Olimpiyatlar Doodle yapıldı İşte 2016 Rio Olimpiyatları programı

Dünyanın en elit sporcularının kıyasıya mücadele edeceği Rio’daki 31. Yaz Olimpiyat Oyunları’na 103 sporcuyla katılıyoruz. Brezilya’da, rekor bir sayıyla tam 21 branşta madalya mücadelesi vereceğiz.

Haberin Devamı

İlk kez bir Güney Amerika ülkesinde düzenlenen Rio 2016’ya 103 sporcuyla giden Türkiye, 28 spor branşının 21’inde madalya mücadelesi verecek...

Ay-Yıldızlılar’ın daha önce olimpiyatlar tarihindeki en yüksek branşta katılımı, 16 branşta 114 sporcuyla gidilen 2012 Londra Olimpiyatları olmuştu. Türkiye modern pentatlon, tenis ve kano branşında ilk kez olimpiyatta yer alacak. Binicilik, eskrim ve kürekte ise ilk kez kota alarak mücadele edeceğiz.

Cimnastikte de 108 yıl sonra ilk kez bir erkek sporcumuz olimpiyata katılacak. En genç sporcularımız 17 yaşındaki cimnastikçi Tutya Yılmaz ve okçumuz Mete Gazoz. Kafilede yer alan en yaşlı sporcumuz ise 43 yaşındaki atıcı Yusuf Dikeç. 31. Yaz Olimpiyat Oyunları’na ENKA 21, Fenerbahçe 16, İBB 12, Galatasaray 10 ve Beşiktaş 2 sporcu gönderdi.

İşte Rio Olimpiyatları Programı

Olimpiyatlar Doodle yapıldı İşte 2016 Rio Olimpiyatları programı


RİO OLİMPİYATLARI HANGİ KANALDA YAYINLANACAK?
Rio Olimpiyatları'nın hangi kanalda yayınlanacağı konusundaki belirsizlik geçtiğimiz turnuvaların gösterimini de üstlenen TRT tarafından giderildi. TRT'den yapılan açıklamaya göre, Rio Olimpiyatları boyunca tüm müsabakalar TRTSpor kanalından canlı yayınlanacak.

RİO OLİMPİYATLARI RENKLİ BAŞLADI
Rio 2016 Olimpiyat Oyunları Brezilya'nın Rio kentindeki Maracana stadyumunda düzenlenen renkli bir törenle resmi olarak başladı.

Haberin Devamı

Birçok devlet başkanlarının da katıldığı törene Türkiye adına Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç katıldı. 3 milyar kişinin izlediği tahmin edilen törende, Türkiye bayrağını Dünya Şampiyonu milli güreşçi Rıza Kayaalp taşıdı.
Brezilya'nın Rio kentinde düzenlenen 31. Olimpiyat Oyunları görkemli açılış töreniyle resmen başladı. Organizasyonda 206 ülkeden gelen 10 bin 403 sporcu 17 gün boyunca dünyanın en iyisi olmak için ter dökecek. Türkiye'yi de 103 sporcu temsil ederken, sadece güreş branşından 14 sporcu minderde mücadele edecek.


TÜRK BAYRAĞINI RIZA KAYAALP TAŞIDI
Maracana Stadı'ndaki açılışta, gösterilerin ardından 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na katılan ülkelerin geçit töreni düzenlendi. Olimpiyatların kurucu ülkesi Yunanistan'ın ardından alfabetik sıraya göre geçit töreni yapıldı. Stada 193. sırada giren Türkiye kafilesinin önünde Türk bayrağını, Dünya Şampiyonu milli güreşçi Rıza Kayaalp taşıdı.

Haberin Devamı


İLK MİNDERE GREKOROMEN TAKIMI ÇIKACAK
Olimpiyatların başlamasına kısa bir süre kala Türkiye Güreş Milli Takımı da mindere çıkacakları günler belli oldu. İlk mindere 14-16 Ağustos tarihlerinde Grekoromen Milli Takımı çıkarken, 17-18 Ağustos'ta Bayanlar ve 19-21 Ağustos tarihleri arasında da Serbest Güreş Milli Takımı çıkacak.

Milli sporcuların mindere çıkacağı tarihler şöyle:
Grekoromen
14 Ağustos Pazar-Selçuk Çebi (75 kilo)
15 Ağustos Pazartesi-Rıza Kayaalp (130 kilo)
16 Ağustos Salı-Cenk İldem (98 kilo)

Bayanlar
17 Ağustos Çarşamba-Elif Jale Yeşilırmak (58 kilo), Buse Tosun (69 kilo)
18 Ağustos Perşembe-Bediha Gün (53 kilo), Hafize Şahin (63 kilo), Yasemin Adar (75 kilo)

Serbest
19 Ağustos Cuma-Süleyman Atlı (57 kilo), Soner Demirtaş (74 kilo)
20 Ağustos Cumartesi-Selim Yaşar (86 kilo), Taha Akgül (125 kilo)
21 Ağustos Pazar-Mustafa Kaya (65 kilo), İbrahim Bölükbaşı (97 kilo)