Gündem Önce Tübitak, şimdi dünya şampiyonluğu

Önce Tübitak, şimdi dünya şampiyonluğu

25.05.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

Önce Tübitak, şimdi dünya şampiyonluğu

Eğitim sektöründe 30 yılı aşkın süredir sayısız öğrenci yetiştirerek başarılara imza atan Anabilim Eğitim Kurumları öğrencileri başarılarını Amerika’daki Mühendislik yarışmasında aldıkları Dünya birinciliği ile taçlandırdı.

Haberin Devamı

Anabilim Anadolu Lisesi öğrencilerinden Berk Bektemur ve Aslı Doğu, Coğrafya Öğretmeni Yasin Kaplan danışmanlığında “Weather Station and Data Bank” adlı projeleriyle 49. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Proje Yarışması’nda İstanbul Asya Bölge 1’incisi ardından Türkiye 2’ncisi olmuşlardı.

Öğrenciler, bu başarının ardından dünyanın en elit proje yarışması olan INTEL Mühendislik Yarışması’nda ülkemizi temsil etmeleri için çağrıldılar. INTEL ISEF sürecinde dünya arenasına çıkan öğrenciler, projeleriyle NASA ve Amerikan Meteoroloji Dairesi’nin dikkatini çekerek, bu kurumların takdirini topladılar. 17 Mayıs’ta düzenlenen INTEL ISEF töreninde Amerikan Meteoroloji Dairesi’nin kararıyla Dünya birincisi olan Anabilim öğrencileri ayrıca Amerika’nın önde gelen pek çok orta ve yükseköğretim kurumundan da görüşme daveti aldılar.

Haberin Devamı

Okulun başarıları hakkında konuşan Anabilim Eğitim Kurumları İcra Kurulu Üyesi Seda Aytaçlı, “Geçen seneki başarımızın ardından bu sene de Tübitak’tan Lise öğrencilerimiz katıldıkları projelerle fizik dalında birincilik, teknolojik tasarım, psikoloji ve yazılım alanlarında 2’ncilik ödülleri ile bizi gururlandı. Ardından Ortaokul öğrencilerimiz Coğrafya, Tarih ve Yazılım alanında dereceler aldılar. Şimdi bir de geçen senenin Türkiye ikinci olan öğrencilerimizin Amerika’dan böyle üstün başarılar ve dünya birinciliği ile dönmeleri 33 yıldır eğitime yaptığımız yatırımların doğru sonuçlar verdiğini gösteriyor ve bizi teşvik ediyor” dedi.