Gündem Online HGS Bakiye Sorgulama ve Geçiş İhlali Öğrenme

Online HGS Bakiye Sorgulama ve Geçiş İhlali Öğrenme

31.03.2015 - 12:14 | Son Güncellenme:

HGS bakiye ve geçiş ihlali sorgulamalarınızı artık internet üzerinden kolayca yapabilirsiniz. Bu haberimizde HGS bakiye sorgulama işleminin nasıl yapıldığını ve HGS bakiye sorgulama işlemi hakkında detayları sizler için hazırladık.

Online HGS Bakiye Sorgulama ve Geçiş İhlali Öğrenme

Köprü ve otoyollarda artık Hızlı Geçiş Sistemi kullanılıyor. PTT Genel Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen çalışma kapsamında geliştirin Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) projesi tüm Türkiye’deki karayolları üzerinde yer alan köprü ve otoyollardaki OGS ve KGS gişelerinin yerini geçtiğimiz yıl içerisinde aldı. Karayollarındaki köprü ve otoyol gişelerinde yer alan OGS ve KGS gişelerinin kaldırılmasının en büyük sebebi zaten trafiğin yoğun olduğu noktalarda araç sürücülerinin araçlarını durdurarak kart okutmak ile uğraşmalarından trafiğin tamamen kilitlenme noktasına gelmesidir.

Haberin Devamı

HGS BAKİYE SORGULAMA

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA

Bu durum trafikte yaratmakta olduğu kaosun önüne geçilebilmesi amacı ile Hızlı Geçiş Sistemi geliştirildi. Bu yeni HGS gişelerinde araç sürücüleri durmadan ve kart okutmadan otomatik olarak geçiş yapabiliyor. Dolayısı ile de trafikte köprü ve otoyol gişelerinden kaynaklı herhangi bir trafik yoğunluğunun oluşmaması sağlanabiliyor. PTT şubelerinden araç ruhsatı ve kimlik ile alınan HGS kartının yanında birde araçların ön camının kolay görünen bir kısmına yapıştırılacak HGS çipli etiketi veriliyor. HGS kartında bulunan HGS bakiye ile aynı bakiyeyi kullanan bu HGS çipli etiketi sayesinde mobil okuma ile araçlarda gişelerden durmadan otomatik olarak geçiş yapabiliyor.

Haberin Devamı

HGS bakiye yönetimi açısından da PTT Müşteri Hizmetleri tarafından sunulan geniş kapsamlı hizmetler bulunuyor. PTT Müşteri Hizmetleri Destek Hattı aracılığı ile telefondan HGS bakiyesi sorgulama yapabileceğiniz gibi aynı zamanda da PTT şubelerinden de sorgulama yapabilirsiniz. HGS bakiye sorgulama işlemlerinde online hizmette sunuluyor. Dijital ortam üzerinde yer alan PTT Genel Müdürlüğü’nün Müşteri Hizmetleri internet sayfasında bulunan müşteri destek bölümünden online HGS bakiyesi sorgulama yapabiliyorsunuz.

HGS bakiye sorgulama işlemleri için bu ekranda ‘üyelik’ sayfasından daha önce üye olmadıysanız ‘T.C. kimlik numarası’, ‘e-posta adresi’ bilgileri ile birlikte yeni bir şifre belirleyerek destek bölümüne üye olabilir ve HGS bakiye sorgulamalarınızı online olarak yapabilirsiniz. Hızlı Geçiş Sistemi kartınızın ve çipli etiketinizin üzerinde ne kadar bakiye kaldığının sorgulamasını bu online hizmet aracılığı ile kolay bir şekilde gerçekleştirebildiğinizden sürpriz bakiye tükenmesi ve yetersizliği gibi durumlar ile karşı karşıya kalmazsınız.

Hızlı Geçiş Sistemi’nde araç sürücülerinin gişelerden gerçekleştirecekleri yasa dışı geçişlerinden kaynaklı ceza uygulamalarının bulunup bulunmadığını internetten öğrenebilme imkanı bulunuyor. PTT Müşteri Hizmetleri internet sayfası üzerinde yer alan geçiş ihlali sorgulama ekranından HGS geçiş ihlali sorgulama işlemlerinizi yaparak, HGS gişelerinden yaptığınız geçiş ihlallerinden kaynaklanan cezanızın bulunup bulunmadığını öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

Dijital ortam üzerinde HGS geçiş ihlali sorgulama için sadece araç plakası ve güvenlik kodu doğrulaması bilgilerini eksiksiz olarak girmek gerekiyor. Böylelikle sorgulama işlemi PTT Müşteri Hizmetleri internet sayfasına erişim sağlanabilen her noktadan yapılabiliyor. Bu gibi avantajları nedeni ile de oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılmakta olan bir online hizmettir