Gündem Online HGS Bakiye Sorgulama ve Geçiş İhlalleri Sorgulama

Online HGS Bakiye Sorgulama ve Geçiş İhlalleri Sorgulama

08.04.2015 - 12:30 | Son Güncellenme:

HGS bakiye sorgulama işlemi online olarak kolayca yapılabilmektedir. HGS bakiye sorgulama ve geçiş ihlali sorgulama işleminin detaylarını ve HGS bakiye sorgulama işleminin nasıl yapıldığını haberimizden öğrenebilirsiniz.

Online HGS Bakiye Sorgulama ve Geçiş İhlalleri Sorgulama

Karayollarında bulunan köprü ve otoyollar üzerindeki ücretli geçiş gişelerinde kullanılan OGS ve KGS sistemlerinde araç sürücüleri gişelerde araçlarını durdurarak gişedeki cihazda kart okutmak zorunda kalıyordu. Bu durum her geçen gün trafikte artan araç sayısı ile oluşan oldukça büyük trafik yoğunluğunun bu bölgelerde ve çevrelerinde kilitlenme noktasına ulaşmasına neden oluyordu. Bu durumun karayollarında yer alan köprü ve otoyollar üzerinde yaratmakta olduğu trafik kaosu, OGS ve KGS gibi ücretli geçiş sistemlerinin artık modern dünyaya ayak uyduramaması ve yetersiz kalması gibi pek çok sebebe bağlı olarak PTT Genel Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yeni bir sistem üzerinde çalışılarak Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) geliştirildi.

Haberin Devamı

HGS BAKİYE SORGULAMA

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA

Bu üç devlet kurumu tarafından mobil teknolojinin sunduğu avantajlardan da yararlanılarak geliştirilen Hızlı Geçiş Sistemi sayesinde karayollarındaki köprü ve otoyol ücretli geçiş gişelerinde araç sürücülerinin artık araçlarını durdurarak kart okutmalarına gerek kalmıyor. Çünkü araç sürücülerinin araç ruhsatları ve kimlikleri ile PTT şubelerinden alabildikleri HGS kartlarının yanında HGS çipli etiketi de veriliyor. Aracın ön camının kolay görünen bir kısmına yapıştırılan HGS çipli etiketi üzerinden HGS bakiye limitinden otomatik olarak ödeme alındığından araç sürücüsü gişede durmak zorunda kalmıyor. Böylelikle de karayollarındaki köprü ve otoyol ücretli geçiş gişelerinden kaynaklanan trafiğin durma noktasına gelme sorunu da çözüme kavuşturulabiliyor.

Haberin Devamı

Araç sürücülerine daha kaliteli ve daha çağdaş bir hizmet sunan Hızlı Geçiş Sistemi için PTT Müşteri Hizmetleri tarafından geniş kapsamlı bir hizmet sağlanıyor. Özellikle de araç sürücülerinin HGS kartlarındaki HGS bakiye azalma ve tükenme gibi durumlarında kartın alımında verilen cep telefonu numarasına bildirim SMS yolu ile düzenli olarak yapılıyor. Böylelikle de araç sürücüleri sürekli olarak HGS bakiyelerini güncel hali ile takip edebiliyor. Araç sürücülerinin HGS bakiye bilgisi öğrenme işlemleri için PTT Müşteri Hizmetleri Destek Hattı da hizmet veriyor. Ayrıca PTT şubelerinden de HGGS bakiye sorgulama işlemi yapılabiliyor.

Dijital dünyada artık PTT Müşteri Hizmetleri internet sayfası üzerinden araç sürücüleri HGS bakiye sorgulama işlemlerini de gerçekleştirebilme fırsatına sahip olabiliyor. İnternet üzerinde yer alan PTT Müşteri Hizmetleri internet sayfasından HGS bakiye sorgulaması için araç sürücülerinin online müşteri destek hizmetine üye olmaları gerektiğinden sayfada yer alan ‘üyelik’ ekranından ‘T.C. kimlik numarası’ ve ‘e-posta adresi’ bilgileri ile birlikte yeni bir şifre belirleyerek üye olabilir ve online olarak HGS bakiyelerini sorgulayabilir. Böylelikle online HGS bakiye sorgulama ile güncel bakiyeniz hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Haberin Devamı

PTT Müşteri Hizmetleri internet sayfasında ayrıca HGS gişelerinden yapacağınız geçiş ihlallerinizden doğan cezanızın bulunup bulunmadığını da öğrenebiliyorsunuz. Online HGS geçiş ihlali sorgulama işlemi için PTT Müşteri Hizmetleri internet sayfasında geçiş ihlali sorgulama hizmeti bulunuyor. PTT Müşteri Hizmetleri’ nin bu online HGS geçiş ihlali sorgulama hizmetinden faydalanabilmek için sadece aracın plakasının girilmesi yeterli oluyor.