Gündem Online HGS bakiye sorgulaması ve geçiş ihlali öğrenme

Online HGS bakiye sorgulaması ve geçiş ihlali öğrenme

03.04.2015 - 14:09 | Son Güncellenme:

HGS bakiye sorgulama işleminin online yapılması pek çok fayda sağlamaktadır. HGS bakiye sorgulama ve geçiş ihlali sorgulama ile HGS hakkında bilgilere kolayca ulaşılabilmektedir. HGS bakiye sorgulama hakkında tüm detaylar haberimizde!

Online HGS bakiye sorgulaması ve geçiş ihlali öğrenme

Türkiye’de karayollarında yer alan köprü ve otoyollarda ücretli geçiş gişeleri bulunuyor. Araç sürücülerinin ödeme yaparak geçtikleri bu köprü ve otoyol gişelerinde her dönemde ileri teknolojinin sunduğu avantajlar ile oluşturulan sistemler kullanılıyor. Ancak çok uzun süredir karayolları üzerinde bulunan köprü ve otoyol gişelerinde kullanılan OGS ve KGS sistemlerinin yoğunlaşan araç trafiğini kaldıramaması ve modern dünyadan uzak sistemler olması nedeni ile bu bölgelerde trafik durma noktasına geliyordu.

Haberin Devamı

HGS BAKİYE SORGULAMA

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA

Bu durum karayolları üzerinde yaratmakta olduğu trafik kaosu nedeni başta olmak üzere pek çok yönden daha çağdaş sistemlerin köprü ve otoyollarda oluşturularak, araç sürücülerine daha konforlu ve daha modern bir hizmet sunabilmek amacı ile PTT Genel Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından ortaklaşa yapılan çalışma ile Hızlı Geçiş Sistemi (HGS)’ye geçiş yapıldı. Hızlı Geçiş Sistemi modern teknoloji temeli üzerinde kurulu olan bir sistem olması sayesinde araç sürücüleri OGS ve KGS gişelerinde olduğu gibi araçlarını durdurarak, cihaza kart okutmak ile uğraşmak zorunda kalmadan otomatik ödeme ile geçiş yapabiliyor.

Haberin Devamı

Araç sürücülerinin PTT şubelerine yapacakları araç ruhsatı ve kimlikler ile birlikte bireysel başvuruları ile alabildikleri HGS kartlarının yanında bir de ortak HGS bakiye kullanan HGS çipli etiketi veriliyor. Araçların ön camlarının kolay görünen bir bölümüne yapıştırılan bu HGS çipli etiketi HGS gişelerinden geçiş sırasında gişede bulunan sistem ile etkileşime geçerek, durmaya gerek kalmadan HGS bakiye limiti üzerinden ödemeyi otomatik olarak gerçekleştiriyor. Böylece araç sürücüleri hiç durmadan köprü ve otoyol gişelerinden geçiş yapabiliyor.

PTT araç sürücülerine HGS bakiye yönetiminde de modern hizmetler sunuyor. Özellikle PTT Müşteri Hizmetleri tarafından araç sürücülerinin verdikleri cep telefonu numaralarına HGS bakiye azalması ve tükenmesi durumlarında bildiri kısa mesajı gönderiliyor. Ayrıca araç sürücülerinin de düzenli olarak HGS bakiye kontrollerini yapabilmelerine yardımcı olacak PTT Müşteri Hizmetleri Destek Hattı ve PTT şubeleri aktif olarak hizmet veriyor. Aynı zamanda da HGS bakiye sorgulama işlemlerini dijital ortamdan yapabilme fırsatı sunan PTT Müşteri Hizmetleri internet sayfası bulunuyor.

Bu sayfada sorgulamayı yapabilmek için üyelik gerektiğinden ‘üyelik’ ekranından ‘T.C. kimlik numarası’, ‘e-posta adresi’ girişi ve ‘şifre belirleme’ yapılması gerekiyor. Böylelikle Hızlı Geçiş Sistemi bakiyesi sorgulamaları online olarak yapılabiliyor. Hızlı Geçiş Sistemi’ndeki yasadışı geçiş ihlallerinizin kontrollerini de bu PTT Müşteri Hizmetleri ekranından yapabilirsiniz. HGS geçiş ihlali sorgulama işlemi için PTT Müşteri Hizmetleri internet sayfasında aracınızın plaka bilgisini girmeniz yeterli oluyor.

Haberin Devamı

Böylelikle de HGS gişelerinden zorunlu olan farklı sebepler dolayısı ile gerçekleştireceğiniz yasa dışı geçişlerinizde karşınıza sürpriz olarak çıkabilecek HGS geçiş ihlali cezaları ile karşı karşıya kalmamanız sağlanabiliyor. Bu şekilde modern ve teknolojik bir altyapı kullanan sistem ile köprü ve otoyollardaki ücretli geçiş gişelerinden geçişleriniz daha pratik hale geliyor.