Gündem Online PTT HGS bakiye öğrenme ve geçiş ihlali sorgulama işlemi

Online PTT HGS bakiye öğrenme ve geçiş ihlali sorgulama işlemi

02.04.2015 - 14:48 | Son Güncellenme:

HGS bakiye sorgulama ve geçiş ihlali sorgulama işlemlerinin online olarak yapılması büyük kolaylıklar sağlamıştır. HGS bakiye sorgulama işleminin nasıl yapıldığını ve HGS bakiye sorgulama işlemi hakkında detaylı bilgiyi haberimizden öğrenebilirsiniz.

Online PTT HGS bakiye öğrenme ve geçiş ihlali sorgulama işlemi

Türkiye’deki karayolları üzerinde yer alan köprü ve otoyollardaki ücretli geçiş gişeleri olan OGS ve KGS sistemlerinin trafikte büyük bir yoğunluğa ve hatta kilitlenme sorununa yol açması nedeni ile PTT Genel Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen çalışma ile Hızlı Geçiş Sistemi geliştirildi. Köprü ve otoyolların ücretli geçiş noktalarında kullanılan OGS ve KGS sistemlerinde araç sürücülerinin kart okuma çilesi ile uğraşmaları trafikte bu yoğunluğun ve kilitlenme durumunun yaşanmasına yol açıyor. Çünkü karayolları üzerinde bulunan köprü ve otoyol ücretli geçiş gişelerinde OGS ve KGS sistemleri dolayısı ile araç sürücüleri gişede durarak, cihazda kart okutmak zorunda kaldığından zaten yoğun olan trafik durma noktasına geliyor.

Haberin Devamı

HGS BAKİYE SORGULAMA

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA

Karayolları üzerinde bulunan köprü ve otoyol gişelerinde daha modern bir sistem ile çözüm oluşturulabilmesi amacı ile PTT Genel Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından geliştirilen Hızlı Geçiş Sistemi’ne tamamen geçiş geçtiğimiz yıl gerçekleştirildi. HGS ile araç sürücüleri köprü ve otoyol gişelerinde durmak zorunda kalmadan otomatik ödeme ile geçiş yapabiliyor. Bu geçişler için araç sürücülerinin PTT şubelerinden araç ruhsatları ve kimlikleri ile bireysel başvuruda bulunmaları gerekiyor. HGS kartı alımlarında HGS çipli etiketi de veriliyor. Bu HGS çipli etiketinin aracın ön camının kolay görünen bir kısmına yapıştırmaları ile HGS bakiye üzerinden otomatik olarak gişeden geçiş sırasında ücret alındığından durulmasına gerek bulunmuyor.

Haberin Devamı

Daha modern ve daha teknolojik bir altyapı üzerinden hizmet veren Hızlı Geçiş Sistemi’ne yönelik olarak PTT Müşteri Hizmetleri tarafından geniş kapsamlı hizmetler sunuyor. Özellikle de HGS bakiye yönetimi konusunda daha pratik hizmetler sunuluyor. Bu kapsamda araç sürücülerinin HGS kart alımları sırasında verdikleri cep telefonu numaralarına HGS bakiye güncel durumuna ilişkin azalma ve tükenme durumunda bildiri mesajı gönderiliyor. Bunun dışında araç sürücülerinin güncel bakiye durumlarını takip edebilmelerinde kolaylık sağlayan HGS bakiye sorgulama hizmetleri bulunuyor.

HGS bakiye sorgulama işlemlerinde PTT Müşteri Hizmetleri Destek Hattı aranabiliyor veya PTT şubelerine başvuruda bulunabiliyor. Ayrıca gelişen internet teknolojisi ile HGS bakiyesi sorgulama işlemleri PTT Müşteri Hizmetleri internet sayfasından yapılabiliyor. PTT Müşteri Hizmetleri internet sayfasında Hızlı Geçiş Sistemi güncel bakiyeyi öğrenebilmek için üye olunması gerektiğinden ‘üyelik’ ekranından ‘T.C. kimlik numarası’, ‘e-posta adresi’ ve ‘şifre belirleme’ ile sisteme üye olunabiliyor ve sorgulama yapılabiliyor.

Hızlı Geçiş Sistemi’nde gişelerde yapılan yasa dışı geçişler durumunda ise ceza uygulaması bulunduğundan araç sürücülerinin bu gibi durumlarda yine dijital ortamda yer alan PTT Müşteri Hizmetleri internet sayfasından HGS geçiş ihlali sorgulama işlemlerini yapmaları gerekiyor. Böylelikle HGS gişelerinden yapılacak geçiş ihlallerinden kaynaklı cezalarının bulunup bulunmadığını öğrenebiliyor. HGS geçiş ihlali sorgulama işlemi için PTT Müşteri Hizmetleri internet sayfasında sadece plaka bilgisinin girilmesi yeterli oluyor.