Gündem Online Trafik Cezası Sorgulama ve Güncel Trafik Cezası Ödeme

Online Trafik Cezası Sorgulama ve Güncel Trafik Cezası Ödeme

22.07.2015 - 13:45 | Son Güncellenme:

Online trafik cezası sorgulama işlemi ile internet üzerinden kolayca trafik sorgulamalarınızı yapabilirsiniz. Trafik cezası sorgulama işleminin nasıl yapıldığını ve trafik cezası sorgulama işlemi hakkında detaylı bilgileri haberimizde sizler için hazırladık.

Online Trafik Cezası Sorgulama ve Güncel Trafik Cezası Ödeme

Günümüzün modern teknolojisini en etkin şekilde kullanan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün trafik denetlemelerinde daha modern altyapılar geliştirmiş olması trafikte güvenliğinde daha yüksek seviyelere çıkartılmasını sağlıyor. Son dönemlerde internetinde yaygınlaşması ile birlikte internette online trafik cezası sorgulama hizmeti başladı. Özellikle de son dönemlerde en aktif şekilde trafik kontrollerinde kullanılan mobese kameralarına ek olarak büyük kentlerdeki ve merkezi noktalardaki Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) gibi çeşitli sistemler ile birlikte trafik kuralı ihlalleri anından tespit edilebildiği gibi araçlar durdurulmadan trafik cezası kesiliyor. Kesilen trafik cezaları araçların plakalarının kayıtlı olduğu ikamet adresine doğrudan posta ile gönderiliyor.

Haberin Devamı

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

Modern bir trafik denetleme sistemine geçiş yapan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bu yeni sistemine ek olarak araç sürücülerinin çok sık bir şekilde kullanmakta olduğu online trafik cezası sorgulama hizmeti bulunuyor. Günümüzde araç sahipleri ve sürücüleri artık internete son derece pratik ve kolay bir şekilde erişim sağlayarak, internet üzerinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bu online hizmetini kullanarak, herhangi bir trafik cezasının bulunup bulunmadığını öğrenebiliyor. İnternetin yaşamın her alanında kendisine yer bulduğu bugünlerde artık araç sürücüleri akıllı cihazlar ile internette erişim sağlayarak bu trafik cezası sorgulama işlemlerini 2 farklı yöntemden herhangi birisini kullanarak işlemlerini gerçekleştirebiliyor.

Haberin Devamı

Özellikle de günümüzde internette yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün dijital platform üzerinde egm.gov.tr/sayfalar/trafik_sorgulari.aspx ile doğrudan erişim sağlanabilen resmi web sitesindeki online işlemler menüsünde bulunan trafik cezası sorgulamaları ekranında ‘T.C. kimlik numarası’, ‘doğum tarihi’, ‘isim’, ‘soy isim’ bilgilerini girerek kolay bir şekilde herhangi bir trafik cezasının bulunup bulunmadığını öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor. Dijital platform üzerinde intvd.gib.gov.tr/internetvd/template.jsp?page=IVD_MTV_SORGU adresine doğrudan erişim sağlayabilen vatandaşlar Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi resmi sorgulama sayfasında da bu trafik cezasının olup olmadığını veya olan trafik cezalarının ayrıntılarını öğrenebilecekleri sorgulamayı yapabiliyor. Son derece pratik bir şekilde trafik cezası sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilme imkanı bulunuyor.

GİB İnternet Vergi Dairesi’ndeki Motorlu Taşıt Sorgulaması ve Kredi Kartı ile Ödeme ekranında trafik cezası sorgulama işlemi plaka, varsa özel plaka, T.C. kimlik numarası veya vergi kimlik numarası ve tescil tarihi bilgileri girilerek yapılabiliyor. Bu bilgilerle kolaylıkla internetten güncel trafik cezasının bulunup bulunmadığı tüm ayrıntıları ile birlikte öğrenilebiliyor. Üstelik GİB İnternet Vergi Dairesi’nde trafik cezası ödeme işlemleri de 02:00-22:00 saatleri arasında anlaşmalı bankaların kredi kartları aracılığı ile online olarak yapılabiliyor. İnternet kolaylığında yapılabilen trafik cezası ödeme işlemlerinde araç sahipleri Gelir idaresi Başkanlığı’nın anlaşmalı olduğu bankaların kredi kartlarını kullanarak saat 02:00-22:00 saatleri arasında kolay bir şekilde trafik cezası ödemelerini yapabiliyor. Bu şekilde vatandaşın il ve ilçelerde bulunan vergi dairelerinde uzun saatlerini alabilecek işlem trafiği ve yoğunluğu ile mücadele etmek zorunda kalmadan işlemlerini gerçekleştirebiliyor.