Gündem Operasyonda iki ‘köstebek’

Operasyonda iki ‘köstebek’

15.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Adnan Oktar operasyonunda gözaltına alınan 190 şüpheli arasındaki iki polisin, örgüt üyelerine bilgi aktardığı öne sürüldü

Operasyonda iki ‘köstebek’

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından Adnan Oktar yapılanmasına 11 Temmuz’da düzenlenen operasyonda 190 şüpheli gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlar arasında iki polis memurunun bulunduğu öğrenildi. Üsküdar İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memurları Ö.U. ve O.Ö.’nün örgüt üyelerine bilgi sızdırdıkları iddiasıyla gözaltına alındıkları belirtildi. Şüpheli polislerin, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde sorguya alındığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Adnan Oktar ve diğer zanlıların da emniyetteki işlemleri sürerken, yapının önemli isimlerinden Tarkan Yavaş ve Aylin Atmaca’nın aralarında bulunduğu firari 45 şüpheliyi yakalama çalışmaları devam ediyor.

Kaçak kısımlar yıkılacak

Adnan Oktar’ın yaşadığı ve örgütün merkezi olan İstanbul Kandilli’deki villanın kaçak eklerinin de yıkılacağı dile getirildi. Arazi üzerinde 200 metrekare imar izni olan alana, 800 metrekare kaçak eklemeler yapıldığı belirtildi. Villayı örgüt adına 200 bin dolara kiralayan Semih M.’nin de gözaltına alındığı bilgisine ulaşılırken, lüks yapının kirasının yıllık peşin ödendiği tespit edildi. Adnan Oktar’ın dosyada örgüt lideri olarak göründüğü için 30 ayrı suçtan sorgulanacağı ifade edildi.