Gündem ‘Ordu yönetime el koydu’ dedi

‘Ordu yönetime el koydu’ dedi

22.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Sincan Cezaevi içindeki salonda görülen duruşmada Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga’yı kaçıran eski Kara Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Başkanlığı Plan ve Harekat Daire Başkanlığı NATO Plan Subayı Kurmay Binbaşı Süleyman Selek savunmasını yaptı.

‘Ordu yönetime el koydu’ dedi

“İddianamedeki hususları reddediyorum” diyerek başladığı savunmasında Selek, eski binbaşı Ali Hızlı’nın “Bu gece tatbikat olacak. Sen de buna dahilsin” dediğini anlattı. Selek, akşam dışarıda yemek yiyecek bir yer bakarken, Hızlı’nın kendisini arayarak ‘tatbikatın erken saate alındığını’ söylediğini bildirdi. Üç araçla Muhafız Alayı’na gittiklerini belirten Selek, buranın girişinde sanıklardan Ertuğrul Yavuz’un görevlilere ‘koruma tatbikatı’ dediğini aktardı.

Haberin Devamı

‘Emirlere uyun’

Selek, “İçeride revirin oraya gittik. Personel, bizi gazino tarzı bir yere götürdü. Bu sırada uçak sesleri geliyordu. Ertuğrul Yavuz, gidip geldikten sonra ordunun yönetime el koyduğunu, bir şahsın Akıncı Üssü’ne götürüleceğini söyledi” diye konuştu.
O sırada Muhafız Alay Komutanı Muhsin Kutsi Barış’ı da gördüğünü, ardından alay içinde bir başka yere gittiklerini ifade eden Selek, burada, sanıklardan Haydar Aktaş’ın gruba, “Ordu yönetime el koydu. Sıkıyönetim komutanlığının emirlerine uyun” dediğini kaydetti. Selek, “Sivil şahıs için ‘alın’ dendi. Şahsın sağ elinden tuttum. Soluna da Ali Hızlı girdi. Ambulansa bindirdik. Ellerini bağlamaya çalıştık, ‘gerek yok’ dedi, bıraktık. 40-45 dakika yolculuktan sonra Akıncı Üssü’ne götürdük. Burada Burhan Özdil ve bir kişi, şahsı içeriye götürdüler. Sonra Özdil gelerek, şahsın Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri olduğunu ifade etti” diye konuştu.