Gündem Ortaköy katliamcısı Özbek Masharipov

Ortaköy katliamcısı Özbek Masharipov

08.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Reina’ya yönelik silahlı terör saldırısını gerçekleştiren eylemcinin isminin Abdulgadir Masharipov olduğu belirlendi. Saldırganın, Tacik asıllı Özbek vatandaşı olduğu yönünde bilgilere ulaşıldığı öğrenildi.

Ortaköy katliamcısı Özbek Masharipov

Milliyet’in aldığı bilgiye göre, 39 kişinin yaşamını yitirdiği DAEŞ’le bağlantılı terör saldırısının ardından araştırmalarına devam eden güvenlik birimleri, eylemcinin açık kimliği ile ilgili ilk bilgilere ulaşmayı başardı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde yürütülen soruşturmada, İstanbul Emniyeti’nde oluşturulan özel çalışma ekibi, çok sayıda tanık ve şüphelinin ifadesini aldı.
Çalışmalar kapsamında, teröristin önce kullandığı “Ebu Muhammed Horasani” kod adını belirleyen polis, bağlantılar üzerinde çalışırken dün önemli bir gelişme yaşandı. İstanbul Emniyeti’nin tespitlerine göre, eylemcinin gerçek kimliğinin Abdulgadir Masharipov olduğu tespit edildi. Araştırmalarda, Masharipov’un 2011’den bu yana Türkiye’de bulunduğu kaydediliyor. Polisin, açık kimliği tespit edilen DAEŞ’linin yakalanması ve geçmişiyle ilgili çalışma yaptığı ifade edildi. Masharipov’un, Tacik kökenli olduğu ve Özbek vatandaşı olduğu öne sürüldü.