Gündem ÖSYM’den sınavlara ek başvuru süresi

ÖSYM’den sınavlara ek başvuru süresi

26.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

ÖSYM Başkanı Ömer Demir, başvuru tarihleri sona ermiş olan LYS, ALES, KPSS ve Adalet Bakanlığı sınavlarına süresi içinde başvuru yapmayan adaylara yönelik bir karar aldıklarını belirtti.

ÖSYM’den sınavlara ek başvuru süresi

Başvuru tarihi sona ermiş ancak henüz yapılmamış olan sınavlara ilişkin bir gün süre ile başvuruların alınmasına karar verildiğini duyuran Demir, “LYS adayları için 28 Nisan’da, ALES adayları için 27 Nisan’da, KPSS A Grubu ve Öğretmenlik ile

Haberin Devamı

KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi sınavları için 3 Mayıs’ta, KPSS A Grubu Alan Bilgisi sınavları için 4 Mayıs’ta, Adalet Bakanlığı sınavları için de 17 Mayıs’ta bir günlük süre ile başvuru sistemini açacağız” açıklamasını yaptı.

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç da, ÖSYM’nin kararının, mağduriyetlerin giderilmesi için faydalı olduğunu bildirdi. Sınavlarla ilgili mağduriyet müracaatlarının bini aştığını aktaran Malkoç, “Bir tanesi annesi kanser olmuş, o telaşla yatıramamış. Bir başkası trafik kazası geçirmiş o telaşla yatıramamıştı. Dolayısıyla mağduriyetleri vardı, eğitim hak ve hürriyetleri konusunda kısıtlamaları vardı. Bu imkanın getirilmesinin hiç kimseye zararı olmadığı gibi mağdur olan öğrencilere faydası olmuştur” diye konuştu.