Gündem ÖSYM YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı mı? YKS ek tercih 2018

ÖSYM YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı mı? YKS ek tercih 2018

27.09.2018 - 08:01 | Son Güncellenme:

YKS ek yerleştirme sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Tercihlerini yapan öğrencilerin gözü kulağı ÖSYM'den yapılacak açıklamada. 20 Eylül tarihi itibariyle sona eren ek yerleştirme tercihleri ile ilgili tüm bilgileri sizler için derledik. Peki ÖSYM üniversite kayıtları ne zaman yapılacak?

ÖSYM YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı mı YKS ek tercih 2018

YKS ek yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? Heyecanlı bekleyişin sürdüğü üniversite ek yerleştirmelerinin sonuçlarının kısa bir süre içerisinde açıklanması bekleniyor. YKS ek yerleştirme tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından kayıt işlemleri başlayacak. Peki ÖSYM üniversite kayıtları ne zaman yapılacak?

YKS EK TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Haberin Devamı

YKS ek yerleştirme tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı konusunda ÖSYM'den resmi bir açıklama henüz gelmedi. Üniversite kayıt tarihlerinin yaklaşması sebebiyle ek yerleştirme sonuçların kısa bir süre içerisinde açıklanması bekleniyor. EK yerleştirme sonuçları ÖSYM sonuç açıklama sayfası "https://sonuc.osym.gov.tr/" adresinden sorgulanacak.

ÜNİVERSİTE KAYIT TARİHLERİ NE ZAMAN?

Bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri üniversiteler tarafından 1-5 Ekim 2018 tarihleri arasında yapılacaktır.

Kayıt tarihleri adayların internette yayımlanan yerleştirme sonuçları sayfasında yer alacaktır. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Kayıt işlemleri ile ilgili ayrıntılı bilgi, 2018-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer almaktadır.