Gündem ÖSYM, YKS sonuç tarihini açıkladı! 2019 üniversite tercihleri ne zaman başlıyor?

ÖSYM, YKS sonuç tarihini açıkladı! 2019 üniversite tercihleri ne zaman başlıyor?

24.06.2019 - 10:55 | Son Güncellenme:

15-16 Haziran tarihlerinde yurt genelindeki binlerce öğrencinin hayal ettikleri üniversitede eğitim görmek için şansını denediği YKS sınavı ile ilgili müjdeli haber geldi ve ÖSYM, YKS sonuç tarihini açıkladı. Peki 2019 YKS ne zaman açıklanıyor?

ÖSYM, YKS sonuç tarihini açıkladı 2019 üniversite tercihleri ne zaman başlıyor

Üniversite sınavının sonuçlarının açıklanmasını bekleyen milyonlarca öğrencinin gözü ÖSYM'den gelecek açıklamada. Adaylara, kontenjan kılavuzunun yayımlandığı, tercih kılavuzunun ise önümüzdeki günerde erişime açılacağı duyuruldu.

Haberin Devamı

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

15-16 Haziran'da üç oturumda yapılan YKS'ye 2 milyondan fazla aday katılmıştı. Sonuçar ise heyecanla bekleniyor. ÖSYM tarafından açıklanacak olan YKS sonuçları 18 Temmuz'da elektronik ortamda "https://sonuc.osym.gov.tr" adresinden erişime açılacak.

TERCİHLER NE ZAMAN YAPILACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, 2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nun ÖSYM'nin internet sitesinde yayımlandığını, tercihlerin 23-29 Temmuz'da alınacağını bildirdi.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 19-23 Ağustos 2019 tarihlerinde yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için gereken belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunlu olacak.

KONTENJAN KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ