Gündem Otele saldıran 2 asker yakalandı

Otele saldıran 2 asker yakalandı

18.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Darbe girişimi nedeniyle altına alınan 2’nci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti ile 2’nci Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tüm General Avni Angun’un, Malatya Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltıları devam ediyor.

Otele saldıran  2 asker yakalandı

Orgeneral Huduti’nin avukat oğlu Oktay Huduti dün sabah Malatya’ya geldi ve babasıyla ilgili girişimlerde bulundu. Orgeneral Adem Huduti ve Tümgeneral Avni Angun’un bugün adliyeye çıkarılmaları bekleniyor.
Ormanda operasyon
Muğla’nın Marmaris ilçesinde İçmeler Mevkisi’ndeki ormanlık alanda, yüz komando, 2 kobra adı verilen zırhlı araç, özel hareket polisi ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin katılımıyla bir operasyon düzenlendi. Operasyonda Hava Kurtarma Astsubay Kıdemli Üst Çavuş Yakup Özcan ve Hava Kurtarma Astsubay Kıdemli Üst Çavuş Ekrem Bali, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ayrıldıktan sonra Grand Yazıcı Club Turban Oteli’ne saldırı düzenlediği şüphesiyle yakalandı. Marmaris Emniyet Müdürlüğüne getirilen 2 şüpheli, daha sonra Muğla Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Ormana saklanan 18 kişi halen aranıyor.
Midilli’ye kaçacaktı
Hava Kuvvetleri Komutanlığı Pilot Albay Murat Karakuş ile İstanbul Hava Harp Okulu Dekanı Albay Ahmet Gümüş, Balıkesir Ayvalık’ta dün saat 17.30 sırasında yakalandı. Albayların Yunanistan’ın Lesvos Adası’ndaki Midilli kentine kaçmaya hazırlandığı bildirildi. Saat 21.00 sıralarında Ayvalık Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen iki albayın Ankara’ya gönderileceği belirtildi.
Sakarya’da darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında aralarında 2 albay ile Sakarya İl Jandarma Komutanlığı’na vekalet eden yarbayın da bulunduğu 110 askerin gözaltına alınması sonrasında 1’nci Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı’ndaki görevli askerlerin silahlarına el konuldu.
Tutuklandılar
Gözaltına alınan darbe girişimcilerinin bir bölümünün sorguları devam ederken, bir bölümü adliyeye sevk edildi. Tutuklanan isimler şöyle: Şırnak Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Osman Gürcan, 51. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Abdulkerim Ünlü, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanı Tümgeneral Metin Akkaya, Isparta Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz, Kastamonu Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Faruk Bal, Siirt 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Şimşek, Denizli Garnizon ve 11. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır, Amasya 15. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Yılmaz, 49’uncu Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Yunus Kotaman, 58. Topçu Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Aygün, Muş 49. Komando Tugay Komutan Yardımcılığı Komutanı Kurmay Albay İsmail Işık
4 amiral firar etti
Darbe girişiminin Deniz Kuvvetleri ayağında, Donanma Komutanlığı’nda cuntacılarla diğer personel arasında üssün komutasının birkaç kez el değiştirdiği anlaşılıyor. Cuntaya destek veren Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, Kuzey Görev Grup Komutanı Tuğamiral Ayhan Bay, Güney Görev Grup Komutan Tuğamiral Nazmi Ekici ve Kurmay Albay Murat Erdem’in Sahil Güvenlik botu ile Gölcük’ten firar ettiği belirtildi.
Hedef Fidan’ı kaçırmaktı

CNN Türk’ün haberine göre TSK içindeki cuntacıların başarısız olan darbe girişimindeki hedeflerinden biri de MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı kaçırmaktı. İki helikopterin MİT’in dört kapısını taradığı, bir helikopterin de doğu lojmanlarına inerek özel kuvvetlerle Hakan Fidan’ı kaçırmayı hedeflediği iddia edildi.
Darbe yanlılarını ihbar edin
Emniyet Genel Müdürlüğü, , sosyal medya üzerinden terör faaliyetlerini destekleyen ve suç unsurları içeren profil ve sayfaları kendilerine bildirmelerini istedi. Darbe girişiminin ardından vatandaşları meydanlardan uzak tutmayı amaçlayan, hükümet aleyhine kara propaganda içeren paylaşımların ve çağrıların artması üzerine harekete geçen Emniyet Genel Müdürlüğü, bu tür paylaşım ve içeriklere karşı duyarlı olunması uyarısında bulundu. Vatandaşlardan suç unsurları içeren profil ve sayfaları siber.onleme.arastirma@egm.gov.tr, siber@egm.gov.tr, siber.ankara@egm.gov.tr, siber.istanbul@egm.gov.tr adreslerine bağlantı adresi ve ekran görüntüsüyle bildirmelerini istendi. l ANKARA Milliyet