Gündem Otistik gençlere öğretmen dayağı

Otistik gençlere öğretmen dayağı

08.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sosyal medyada otistik iki kardeşin öğretmenleri tarafından dövülme görüntülerin yer alması büyük tepki topladı. Hayatını çocuklarına adayan anne suç duyurusunda bulundu.

Otistik gençlere öğretmen dayağı

Evlenip Konya’ya yerleşen Nöroloji uzmanı Prof. Dr. Ayşegül Öğmegül, eşinden ayrıldıktan sonra otistik olan iki oğluyla birlikte otistik çocuklar için özel eğitim kurumlarının bulunduğu Sapanca’ya yerleşti. YÖK’ten alınan özel izinle Sapanca’daki Devlet Hastanesi’nde çalışmaya başladı.
Çocukları dövüyorlar
Prof. Öğmegül aylık 6 bin TL vererek kurs aldırdığı, 20 yaşında olan Ata Sinan Koçbeker ile 18 yaşında olan Bumin Yılmaz Koçbeker’in, davranışlarındaki ürkeklik, aşırı korkar durumları dikkatini çekti. Eğitim merkezinin yöneticilerinin gayet iyi durumda olduğunu söylemelerine rağmen Prof. Öğmegül, geçen nisan ayında İzmir’e taşındı. İzmir’deki başka bir eğitim kurumunda çocukları eğitim almaya başladı.
Ancak geçen 24 Haziran’da sosyal medyada Sapanca’daki eğitim merkezi için “KODDER’de eğitim böyle oluyor” başlığıyla yayınlanan görüntüler skandalı ortaya çıkardı. Bir arkadaşının uyarısı üzerine görüntüleri izleyen Profesör Öğmegül, şoke oldu. Görüntülerdeki kişilerin oğulları olduğunu, onlara hakaret edip döven kişinin de büyük oğlunun öğretmeni S.Ç. olduğunu fark etti. Görüntüleri çeken kişinin de küçük oğlunun öğretmeni C.U. olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı



Görüntülerin ortaya çıkmasına ise öğretmenlerden C.U.’nın bir erkek öğrenciyi tıraş ettirdiği sırada, rahat durmaması üzerine yumruklaması, berberin de okul yönetimine şikâyette bulunmasının ardından patlak verdiği öğrenildi. Okuldan atılan C.U.’nun işyerinden intikam almak için de elindeki bu görüntüleri, sosyal medya üzerinden yayımladığı ortaya çıktı.
‘Peşlerini bırakmayacağım’
Prof. Dr. Ayşegül Öğmegül, oğlu Bumin Yılmaz Koçbeker’in dayak görüntülerini izledikten sonra, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Her iki öğretmenin de cezalandırılmasını isteyen Prof. Dr. Öğmegül, “Bu çocuklar özel insanlar, nasıl bunlara öyle davranırlar? Onların cezalandırılmaları için peşlerini bırakmayacağım” dedi.