Gündem Otistik ikizler şampiyon oldu

Otistik ikizler şampiyon oldu

18.02.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

İkizler, kazandıkları birincilikle Türkiye’yi dünya şampiyonasında temsil edecek

Otistik ikizler  şampiyon oldu

Erzurumlu 11 yaşındaki otistik ikizler Aliye Zeynep ve Muhsin Murat Bingül, Sarıkamış’ta düzenlenen Özel Sporcular Alp Disiplini Türkiye Şampiyonasında altın madalyanın sahibi oldular.
Kars’ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezinde 12-14 Şubat tarihleri arasında düzenlenen Özel Sporcular Alp Disiplini Türkiye Şampiyonasına 16 spor kulübünden 10’u bayan 36 sporcu katıldı. Erzurum’da girdikleri kamp sonrası yarışlar için Sarıkamış’a giden Aliye Zeynep ile Muhsin Murat Bingül kardeşler, miniklerde düz iniş ve slalom kategorisinde birinci oldu. Altın madalyanın sahibi olan ikizler, milli takıma girmeye hak kazandı.

En ağır durumdakiler
Birincilik kürsüsüne çıkarak madalyalarını alan Zeynep ve Murat’ın heyacanı, Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı olan babaları Ünal Bingül mühendis olan anneleri Nesrin Kaya Bingül’ü mutlu etti. Antrenör Sefa Yalçın, ikizlerin ailelerin desteği ile bu noktaya geldiğini vurgularken “Zeynep ve Murat yarıştaki diğer çocuklara göre özel durumu en ağır olanlardı. Buna rağmen birincilik elde ettiler” dedi.
n HÜMEYRA PARDELİ Erzurum DHA