Gündem Otoyolda kapıştığı sürücü vurdu

Otoyolda kapıştığı sürücü vurdu

17.08.2009 - 17:28 | Son Güncellenme:

AKP eski milletvekilinin oğlu Dr. Berk Topuz, göğsünden ağır yaralandı

Otoyolda kapıştığı sürücü vurdu

AKP İstanbul eski Milletvekili Gülseren Topuz'un oğlu asistan doktor Berk Topuz, TEM yolunun Kocaeli'nin Körfez İlçesi geçişinde yol vermeme nedeniyle tartıştığı, oto yıkama istasyonu sahibi Erkan Baydar tarafından kendi tabancasıyla göğsünden vuruldu. Ağır yaralanan ve Derince'deki ameliyatı sonrası hayati tehlikeyi atlatan Berk Topuz, bugün İstanbul Üniversitesi (İÜ) Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Berk Topuz'u vurduktan sonra kaçan Erkan Baydar yakalandı.

Olay, dün gece yarısı TEM'in Körfez İlçesi geçişi, Tütünçiftlik Mevkii'nde meydana geldi. 34 BRK 40 plakalı Audi marka otomobiliyle Ankara'dan İstanbul'a giden Gazi Üniversitesi'nde asistan doktor olarak görevli 27 yaşındaki Berk Topuz, yol boyunca başka bir otomobilin sürücüsü Erkan Baydar'la yarıştı ve birbirlerini solladı. İkisi de sinirlenen Berk Topuz ile Erkan Baydar, işaretleşerek araçlarını emniyet şeridine çekti ve araçlarından inip tartışmaya başladı. Tartışma büyüyüp kavgaya dönüşürken, iki sürücü birbirine girdi. Boğuşma sırasında Berk Topuz'un yere düşen ruhsatlı tabancasını alan Erkan Baydar'ın tetiği çekerek onu vurdu.

Eski AKP Milletvekili Gülseren Topuz ile İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Erkan Topuz'un oğulları olan Berk Topuz, kanlar içinde kalırken, Erkan Baydar kaçtı. Yoldan geçen sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine giden polisler, Berk Topuz'u aracının içinde ağır yaralı halde buldu. Berk Topuz, çağrılan ambulansla Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılıp hemen ameliyata alındı.

Merminin sol göğsünden girip dalağını delerek bağırsağını da parçaladığı belirlenen Berk Topuz, 3 saat ameliyatta kaldı. AKP Milletvekili Gülseren Topuz ile İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Erkan Topuz, oğullarının ameliyatı boyunca hastanede bekledi. Hayati tehlikeyi atlattığı açıklanan Berk Topuz, annesi Gülseren Topuz ile babası Prof. Dr. Erkan Topuz'un isteği üzerine bugün saat 15.00 sıralarında İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.

Halen Körfez İlçesi Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltına bulunan, İzmit'teki bir alışveriş merkezinin oto yıkama istasyonunu işleten gözaltındaki şüpheli Erkan Baydar'ın Adliye'ye sevk edilmesi bekleniyor. Olayda kullanılan ve otomobilinin içinde bulunan Berk Topuz'a tabancaya ise polis tarafından el konuldu.

Milletvekili Topuz, Meclis'te Türkiye'deki kuru sıkı tabancaların üretimin durdurulması ile ilgili önerge vermişti.