Gündem Otoyoldaki saldırının altında yine o çeteler çıktı

Otoyoldaki saldırının altında yine o çeteler çıktı

20.12.2018 - 13:06 | Son Güncellenme:

İstanbul TEM Otoyolu’nda 3 gün önce bir otomobilin kurşun yağmuruna tutularak araç içerisinde bulunan iki kişinin ağır yaralanması olayının arkasında, geçtiğimiz yıl İstanbul Adliyesi önündeki çatışmayla güdeme gelen suç çetelerinin hesaplaşması çıktı. Gözaltına alınan 3 şüphelinin Emrah Sever grubu ile husumeti bulunan Volkan Reçber liderliğindeki suç örgütünden olduğu öğrenildi.

Otoyoldaki saldırının altında yine o çeteler çıktı

TEM Otoyolu 5. Levent Mevkisi’nde 17 Aralık Pazartesi günü saat 16.30 sıralarında meydana gelen olayda, içinde 3 kişinin bulunduğu seyir halindeki otomobil, farklı bir otomobildeki şüpheliler tarafından kurşun yağmuruna tutuldu.

Haberin Devamı

Açılan seri ateş sonrasında 20’ye yakın kurşunun isabet ettiği otomobilde bulunan Çağdaş Gümüşsoy ve Mustafa Telci yaralandı. Sırtına 2 kurşun isabet eden Gümüşsoy ve bacağından vurulan Telci'nin haber vermesiyle olay yerine giden polis ve sağlık ekipleri yaralı şahısları hastaneye kaldırdı.

Olay sonrası İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalarda, yaralanan 2 ismin daha önce “Arap Emrah” olarak bilinen Emrah Sever isimli suç örgütünün adamları olduğu bilgisine ulaşıldı.

'Arap Emrah' grubu olarak bilinen suç çetesinin, bir dönem ortak olan Volkan Rençber’in elebaşılığını yaptığı çeteyle geçmişe dayanan husumeti bulunduğunu bilen polis ekipleri, olayın 2 çete arasındaki çatışması ihtimali üzerinde yoğunlaştı. İlk tespitlerin ardından olayı derinlemesine incelemeye alan ekipler, yaptığı araştırmalarda, iki suç çetesi arasında geçtiğimiz 16 Aralık Pazar günü de çatışma yaşandığını tespit etti.

Haberin Devamı

ÇETE ÇATIŞMASININ KURBANI OLDU

Yapılan çalışmada Emrah Sever çetesinin Volkan Reçber’in yakını olan Erhan Çiçek’e silahlı saldırı düzenlediğini, Sultangazi’de 16 Aralık günü yaşanan olayda Erhan Ç.’nin yara almadan kurtulduğu ancak olayla hiçbir ilgisi olmayan Bülent Panti isimli vatandaşın saldırıda başından vurularak hayatını kaybettiği belirlendi.

Cinayet sonrasında yapılan ilk araştırmada cinayet nedeni belirlenemeyip faili meçhul kalan 47 yaşındaki Panti’nin çeteler arasındaki çatışmaya kurban gittiği ortaya çıktı. Olaydan sonra iki grubun TEM otoyolundaki saldırının yaşandığı gün Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi’nde karşı karşıya geldiği ve 2 çetenin üyelerinin yargılandıkları dava sonrasında çatıştıkları tespit edildi.

Güvenlik kamerası çalışmalarında, TEM Otoyolu'nda yaşanan olay sonrası saldırganların içinde bulunduğu BMW marka otomobilin Beykoz’a kadar gittiği ve bir adres önünde park edildiği belirlendi. Tesbit edilen adrese önceki gün operasyon düzenlendi. Organize polisi’nin düzenlediği baskında, Haktan O., Mercan O. ve Baran A. isimli çete üyeleri 3 tabanca ile birlikte yakalanarak gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Suç çetesi elebaşı Volkan Reçber’in adamları oldukları tespit edilen 3 şüpheli şahıs Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgu işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

ADLİYE ÖNÜNDEKİ SİLAHLI KAVGANIN TARAFLARI

Hasım olan 'Arap Emrah' lakaplı Emrah Sever ile Volkan Reçber’in elebaşılığını yaptığı çeteler, geçtiğimiz 21 Eylül 2017’de Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde yaşanan silahlı çatışmayla gündeme gelmişti.

Daha önce birlikte çalışıp ortak olan ancak aralarında yaşanan çıkar çatışması nedeniyle birbirine düşman olan iki 2 gruba İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri geçtiğimiz yıl peş peşe operasyon düzenlemiş, çete elebaşlarından Volkan Reçber’inde gözaltına alındığı operasyonlarda çok sayıda çete mensubu yakalanıp cezaevine konurken, ele geçirilemeyen diğer çete elebaşı Emrah Sever ise firari olarak aranıyordu.

Birçok yaralama ve öldürme olayına karışan hasım iki suç çetesinin, polisin yaptığı çalışmalarda suç olaylarında kullandığı 8 otomobili Alibey Barajı’na attıkları da tespit edilmişti.