Gündem Ova tapirleri şaşırtıyor

Ova tapirleri şaşırtıyor

15.07.2015 - 11:47 | Son Güncellenme:

Bursa'da binlerce ziyaretçisi olan hayvanat bahçesi sakinleri yaz aylarının kavurucu sıcaklarında, buzlu mönü ile serinliyor. Hayvanat Bahçesi'ne yeni katılan Ova Tapirleri görenleri şaşırtıyor.

Ova tapirleri şaşırtıyor

Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliği’ne (EAZA) tam üye olan 206 bin 600 metrekarelik alan üzerine kurulan Bursa Hayvanat Bahçesi’ndeki hayvanlar da yaz sıcaklarından etkileniyor. Hayvan barınaklarının yanı sıra 11 gölet, 2 bin ağaç, 50 bin çalı ve 150 bin yer örtüsü bitkisi ile hayvanlar için doğal yaşam alanı, ziyaretçilere de nefes alabilecekleri bir ortam sunan Bursa Hayvanat Bahçesi’nde toplam 111 tür ve bin 100 hayvan barınıyor.

Haberin Devamı

Hava sıcaklığının 35 dereceye ulaştığı Bursa’da hayvanat bahçesindeki hayvanlar için de kavurucu sıcaktan etkilenmemeleri amacıyla önlemler alındı. Sıcaktan bunalan ayılara dondurulmuş balık ve meyve kokteylleri veriliyor. Ayılar buzlu yiyeceklerin keyfini çıkarırken, maymunlara da soğutulmuş ve saman içinde gizlenmiş meyveler veriliyor. Maymunlar, saman içinde meyveleri bulma çabaları ise renkli görüntüler oluşturuyor.

DÜNYANIN EN BÜYÜK KEMİRGENİ

Hayvanat bahçesinde yeni yapılan alanlar sayesinde farklı hayvanlar, yurt dışından alınarak Bursa Hayvanat Bahçesine getiriliyor. Geçtiğimiz günlerde hayvanat bahçesine getirilen ve dünyanın en büyük kemirgeni olan Kapibara ziyaretçilerin akınına uğruyor. Bursa Hayvanat Bahçesi’nde, 4 kapibara bulunuyor.

Haberin Devamı

Ova tapirleri şaşırtıyor

OVA TAPİRLERİ YENİ GELDİ

Kemirgenlerin yanı sıra Bursa Hayvanat Bahçesine yeni katılan 3 Mara ve 3 ova Tapiri de görenleri şaşkına çeviriyor. Bazı vatandaşlar Mara’yı tavşana benzetirken özellikle ova tapirinin burun yapısı ve vücut tipi ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekiyor.

Ova tapirleri şaşırtıyor

KAMULAŞTIRMA YAPILACAK

Hayvanat bahçesine yeni bir hayvan getirilmesi için çalışma başlattıklarını ifade eden Bursa Hayvanat Bahçesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Mustafa Tekin Akış, hayvanat bahçesinin arka tarafındaki binaların ve arsaların kamulaştırılacağını söyledi. Akış, "2015 ve 2018 yılı arasında bahçemizin kuzey tarafında bulunan 110 bin metrekarelik alan kamulaştırma altına alındı. Bu kamulaştırma alanı içinde yeni türlerden fil, gergedan, timsah gibi artık büyük hayvanat bahçelerinin prestiji olan hayvanlarda bölgeye yerleştirilecek. Şu anda penguen, fok ve diğer hayvanların barınakları devam ediyor. Bu yıl penguen, fok, anakonda, piranalar, fil, su aygırı gelecek. Bu yıl içinde 30 çeşit hayvanımız artacak. Kamulaştırmalar bittikten sonra daha büyük hayvanlar gelecek. 2015 veya 2016’da bu hayvanlar bahçemize katılmış olacak" dedi.