Gündem ‘Oynanan oyunun farkındayız’

‘Oynanan oyunun farkındayız’

04.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ve beraberindeki belediye başkanlarıyla ilçe başkanları, Ortaköy Camisi’nin önünden terör saldırısının yaşandığı eğlence mekanının önüne kadar sessiz yürüyerek teröre tepki gösterdi.

‘Oynanan oyunun farkındayız’

Burada karanfil bırakan ve hayatını kaybedenler için dua eden Temurci, yılbaşı gecesi, insanlıktan nasibini almamış, zerre kadar insanlık onuru olmayanların 12’si Türk vatandaşı olmak üzere 39 masum insanın canına kıydığını anlattı.

Haberin Devamı

‘Oynanan oyunun farkındayız’

Türkiye’nin imajını zedeleyip Türkiye’yi bir terör ülkesi olarak göstermek isteyenlerin planlayıcılarının görüldüğünü belirten Temurci, şöyle devam etti: “Terörün ağababalarına da gördük. Eğlenen kardeşlerimize ateş açarak Türkiye’nin birliğine, beraberliğine, kardeşlerine de ateş açtıklarını gördük. Biz şunu açıkça ifade ediyoruz, camiler, kiliseler, havralar ve cemevleri bizimdir, meydanlar bizimdir. Biz birlikte Türkiye olduk. Yanan canlar da bizim, diğer yaralılar da bizim. Küresel terör bu milletin zenginliklerini adeta düşmanlık olarak bu millete göstermek istedi. Düşüncelerimiz, farklı siyasi anlayışlarınız olabilir. Bu milleti kutuplaştırmak isteyen, kutuplar üzerinden kendilerini siyasi emeller elde etmeye çalışanlara sesleniyoruz; Bu mesele, siyasi bir mesele değildir. Bu vatan, millet meselesidir. Bu topraklar üzerinde yaşayan bir kardeşimizin canı yandığında bizim canımız da yanmıyorsa bu toprakları hak etmiyoruz. Onun için terörü lanetliyoruz.”

Haberin Devamı

Turizmcilerden destek

Turizm ve işletmeciler, katliamın yaşandığı Reina’nın önünde kurbanları anma ve teröre lanet yürüyüşü gerçekleştirdi.

TURYİD’in (Turizm Restaurant Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği) organize ettiği yürüyüşe mekan işletmecileriyle, çalışanlar başta olmak üzere Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü de katıldı. TURYİD Başkanı Kaya Demirel, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar yaptıkları konuşmada “Gün dayanışma ve destek günüdür” mesajı verdi.