Gündem Oyuncak Müzesi 11 yaşında

Oyuncak Müzesi 11 yaşında

18.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Oyuncak Müzesi, 11. yaşını bir resim sergisiyle kutluyor. ‘Yüzündeki Çocuk’ adlı sergide ressam Nurettin Kazankaya’nın müzeden ilham alarak hazırladığı eserler var

Oyuncak Müzesi 11 yaşında

İstanbul Oyuncak Müzesi, 11. yaşını bir resim sergisiyle kutluyor. Nişantaşı’nda bulunan Feyziye Mektepleri Vakfı’na ait Galeri Işık Teşvikiye’de görülebilecek sergi ressam Nurettin Kazankaya’nın eserlerine yer veriyor.

‘Yüzündeki Çocuk’ isimli resim sergisi Faber-Castell ana sponsorluğunda düzenlenen sergide Nurettin Kazankaya’nın iki yıl boyunca İstanbul Oyuncak Müzesi’nden ilham alarak hazırladığı eserlere yer verilecek. Sanatçı eserlerinde antika oyuncakların ziyaretçilere yaşattığı duygu yoğunluğunu göstermeyi amaçlıyor. Oyuncaklar ve ziyaretçi portrelerinin birlikte yer aldığı resimlere 36 sanatçının el yazıları eşlik ediyor.

Şoray’dan Say’a
Sergiye el yazılarıyla katkıda bulunan sanatçılar arasında Ali Poyrazoğlu, Altan Erkekli, Ara Güler, Cem Yılmaz, Fazıl Say, Filiz Akın, Gülten Dayıoğlu, Perran Kutman, Suna Keskin, Türkan Şoray ve Zihni Göktay bulunuyor. Sergi, Galeri Işık Teşvikiye’de 30 Nisan tarihine dek, Pazar ve resmi tatil günleri dışında her gün 10.00-20.00 saatleri arasında gezilebilecek.

Çocuklar için bir bienal

‘Uyandırma Servisi: Günaydın’ konseptiyle düzenlenecek 4. İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali, 19 Nisan’da ana sergi mekanı olacak Antrepo I’deki açılışla başlıyor. 23 Mayıs’a dek sürecek bienalde çocukların ve gençlerin 450 görsel sanat projesi İstanbullularla buluşacak. Bienal, 4-18 yaş arası çocuk ve gençlerin üretimlerini sanatseverlerle buluşturmayı hedefliyor.