Gündem Özakça’ya ev hapsiyle tahliye

Özakça’ya ev hapsiyle tahliye

21.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

OHAL KHK’sıyla meslekten ihraç edilen, işlerine dönmek amacıyla açlık grevi yapan Nuriye Gülmen ile Semih Özakça’nın yargılandığı davada, 2007’den bu yana terör örgütü DHKP/C içinde faaliyette bulunduğunu belirten Berk Ercan tanıklık yaptı.

Özakça’ya ev hapsiyle tahliye

Ercan, Özakça’yı İstanbul’da örgüt üyelerinin sık gittiği bir parkta gördüğünü, 2012’de Eskişehir’de örgüt içinde tahliye olanlarla ilgili Gülmen’in yazdığı bir yazıyı ise, 2015’te İstanbul’da savcı Mehmet Selim Kiraz’ı şehit edenlerden Şafak Yayla’ya verdiğini iddia etti. Özakça, “Yaptığı itirafçılık değil, iftiracılıktır. İstanbul’a bir kez gittim. Beni gördüğünü söylediği tarihte ben askerdim” dedi.
Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi, sanık avukatlarının tahliyeye yönelik beyanlarını dinledikten sonra ara kararını açıkladı. Mahkeme heyeti, sağlık problemleri gerekçesiyle sanık öğretmen Semih Özakça’nın adli kontrol şartı ve ev hapsiyle tahliyesine, hakkındaki somut deliller ve tanık beyanları doğrultusunda Nuriye Gülmen’in ise tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi. Özakça, 23 Mayıs’tan bu yana tutuklu bulunuyordu.