Gündem Özgün Aydın kimdir, nerelidir? Özgün Aydın'a neden dava açıldı?

Özgün Aydın kimdir, nerelidir? Özgün Aydın'a neden dava açıldı?

21.05.2019 - 16:39 | Son Güncellenme:

Ünlü oyuncu Özgün Aydın bugün oldukça çarpıcı bir dava haberiyle gündeme geldi ve günün hakkında en çok arama yapılan isimlerinden biri oldu. Peki Özgün Aydın kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte Özgün Aydın'ın biyografisi...

Özgün Aydın kimdir, nerelidir Özgün Aydına neden dava açıldı

Birçok TV dizisi ve tiyatro oyununda rol olan tiyatro oyuncusu Özgün Aydın, Ankara'da dünyaya geldi. Güldür Güldür Show adlı programda canlandırdığı karakterler ile izleyici güldürmeyi başaran Özgün Aydın, 11 Ocak 2019 tarihinde Kadıköy'de karıştığı bir kavgada polis memuruna hakaret ettiği iddiasıyla hakkında 19 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Haberin Devamı

ÖZGÜN AYDIN KİMDİR?

Özgün Aydın (d. 6 Eylül 1984, Ankara), Türk tiyatro oyuncusu.

Ankara'da dünyaya geldi. Kavaklıdere İlköğretim Okulu, Namık Kemal İlköğretim Okulu, daha sonra Ayrancı Lisesinde okudu. Daha sonra Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Tiyatro Bölümünden mezun oldu. Aynı zamanda okuduğu fakültenin Tiyatro Bölümü’nün oyunculuk sınavına girdi ve kazandı.

Ankara’da daha öğrenciyken, set tanımak için birkaç dizide oynadı. Daha sonra ‘Abdülhamit Düşerken’ adlı, TRT yapımı bir filmde figüranlık yaptı. ‘Çıkışyokland Cumhuriyeti’ni Öteki Tiyatro’da, ‘Bir Karşılaşma Bir Nedir’ oyununu Oyunbazlar Tiyatro Topluluğu’nda oynadı.

Özgün Aydın'ın ilk çalıştığı tiyatro Duru Tiyatro oldu. Ardından Levent Kırca Tiyatrosu’nda yer aldı. ‘Selamün Kavlen Karakolu’ oyununda gösterdiği performanstan dolayı 13. Direklerarası Seyirci Ödülleri ve 2012- 2013 sezonu En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü’nü kazandı. Güldür Güldür adlı komedi programında Mustafa karakterini canlandıran oyuncu, aynı zamanda 2012-2013 sezonundan beri Ankara Sanat Tiyatrosunun kadrosunda da yer almaktadır.

Haberin Devamı

Rol aldığı tiyatro oyunları

2006- Belgelerle Kurtuluş Savaşı (Öteki Tiyatro)
2007- Çıkışyokland Cumhuriyeti (Öteki Tiyatro)
2008- Şah Mat (Duru Tiyatro)
2009- Bir Karşılaşma Bir Nedir (Tiyatro Oyunbaz)
2010- Bunu Yapan İki Kişi (Tiyatro Dan)

Yazarlar