Gündem ‘Ozon tedavisi çığır açacak’

‘Ozon tedavisi çığır açacak’

14.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Bu yıl 2’ncisi düzenlenecek ‘Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Kongresi’nin ana teması ‘Anadolu Tıbbı’ olarak belirlendi. Kongreye ilişkin bilgi veren Prof. Dr. Nurettin Lüleci, ozon tedavisinin Küba gibi Türk sağlık sisteminde de değişim başlatacağını söyledi

‘Ozon tedavisi çığır açacak’

Cumhurbaşkanlığı himayesinde organize edilen, ‘Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Kongresi ve Fuarı’nın ikincisi, 24-27 Nisan’da İstanbul’da gerçekleştirilecek. Dünya Sağlık Örgütü Başkanı Adhanom Ghebreyesus’un da katılacağı kongrede yurt içi ve yurt dışından 100’ün üzerinde uzman yeralacak.

Haberin Devamı

‘Kronik Hastalıklarda Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları, Anadolu Tıbbı’ temasıyla düzenlenecek kongrenin Bilim Kurulu üyesi Prof.Dr. Nurettin Lüleci, ozon tedavi yönteminin Türk sağlık sisteminde büyük bir değişim başlatacağı iddiasında. Prof. Dr. Nurettin Lüleci ozon tedavisine ilişkin olarak Milliyet’e şu bilgileri verdi :

“Herkes Küba’nın tıp alanındaki başarısından söz ediyor ancak bu başarının arkasında her alanda uyguladıkları ozon tedavisinin önemi atlanıyor. Ruslar, 1964’te Fidel Castro’ya, ozon tedavisinde kullanılan basit cihazı hediye ettiler. Kübalılar cihaz üzerinde farklı modellemeler yaparken, Castro, yıllarca ozon tedavisi gördü.

Yaşlanmanın panzehri

Çok ucuz tedavi sayesinde tıpta çığır açtılar. Emin olun, ozon paketlenip satılabilir olsa ilaç kartelleri kimseye yer bırakmazdı. Ozon tedavi, serbest radikaller dediğimiz ve kronik hastalıkları ortaya çıkaran yaşlanmayı başlatan sürecin panzehri konumunda. Antioksidanların etkisi 50 yaşından sonra azalmaya başlarken ozon tedavisi dengeyi korumamızı sağlıyor. Almanların uyguladığı kan ozonlaması özellikle bel, boyun fıtık tedavilerinde olumlu sonuçlar verirken, Türkiye’de de yaygın uygulanıyor. Bel fıtıklarında, fıtığın içine ozon verip küçülmesini sağlıyoruz. Ozon tedavisi, mikrobik hastalıkların tedavisi, kas, eklem ağrıları, oksijenizasyonu arttırmak, diyabete bağlı kapanmayan yaralar başta olmak üzere 600 hastalığın tedavisinde uygulanıyor. Ruslar kanser tedavisinde tamamlayıcı tedavi olarak ozonu kullanıyor.

Haberin Devamı

‘Ozon tedavisi çığır açacak’
Faydalı enzimleri tetikliyor

Ozon kana 3-10 saniye arasında karıştıktan sonra 130 faydalı enzimi tetikliyor. Akıllı bir madde gibi davranıp, faydalı bakterilere dokunmuyor. Damarlardaki kolestrolü erittiği için kolesterol tedavisinde en etkili silah. Ozon, yağları eriten bir madde ve yan etkisi yok.”

‘Doğal tedaviyi küçümsedik’

Anadolu’nun koruyucu hekimliğin doğduğu topraklar olduğunu kaydeden Prof. Dr. Lüleci, “Bizim gibi eğitimini batı tıbbı üzerine yapan doktorlar, yıllarca doğal tedavi yöntemlerini küçümsedi. Ancak sağlık harcamalarının yükünü alacak tek alternatif yöntem olduğunu anlamış durumdayız” dedi.