Gündem ‘Panik içindeydi’

‘Panik içindeydi’

10.12.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Dr. Özgür Tarhan’ın anestezi teknikeri Ayşe Karaman’ın ölümüyle ilgili tutuklu yargılandığı davada, bina görevlisi “Doktor olay günü panik içindeydi” dedi

‘Panik içindeydi’

Ankara’da anestezi teknikeri Ayşe Karaman (25), 29 Temmuz’da erkek arkadaşı Uzman Dr. Özgür Tarhan’ın (46) evinde ölü bulundu. Tarhan, eve geldiğinde Karaman’ı ölü bulduğunu ileri sürdü. Genç kadının yattığı yatağın yanındaki komodinin üzerinde ağrı kesici ve anestezi ilaçları bulundu. Karaman’ın kendisinden ağrı kesici istediğini, damar yolu açarak ilaçları verdiğini, ‘propofol’ etken maddeli anestezi ilacını ise kendisinin vermediğini söyleyen Tarhan tutuklandı. Hakkında ‘tasarlayarak öldürme’ suçundan dava açılan Tarhan, dün ilk kez hakim karşısına çıktı.

Haberin Devamı

Tarhan, “Olay günü eve gittiğimde Ayşe başının ağrıdığını söyledi. ‘A. ilacı yapar mısın?’ diye sordu ve ben de damar yolundan yaptım. Sonra midesinin ağrıdığını söyledi, bu sefer de Z. ilacı yaptım. Ardından birlikte yattık. Benimle beraber Ayşe de uyandı. Hastaneye gittim. Döndüğümde korkunç tabloyla karşılaştım. Yanındaki komodinin üzerinde ilaç ve enjektör vardı. Ayşe’nin ölümüne yol açan propofol ilacını ben vermedim” dedi. Hakimin “Propofol ilacını neden yanında taşıyorsun?” sorusuna Tarhan, “Birçok ilacı yanımızda gezdiriyoruz” yanıtını verdi. Tanıklardan apartman görevlisi Veysel Arslan ise “Özgür bey olay günü kapı açılmadan önce panik halindeydi. Sonra kapı açıldı, içerideki bayanın ölmüş olduğunu gördük” dedi.

Haberin Devamı

‘Yönlendirmiş’

Ayşe Karaman’ın annesi Feride Karaman ile babası Adem Karaman, Tarhan’dan şikayetçi olduklarını belirtti. Baba, “Kızımı alkolik olarak lanse ediyorlar ama değildi.  Sanık, kızıma önce baba sefkatiyle yaklaşmış, bir çocuğum var, biri de sensin demiş. Yönlendirmiş kızımı” dedi. Tanık olarak dinlenen Karaman’ın sevgilisi Sercan Günday ise “Ayşe özel hastanede işe başladıktan sonra damar yolunu birkaç kez açık gördüm. Daha önce böyle bir durum yoktu” diye konuştu. Duruşma 7 Ocak’a ertelendi.

‘Panik içindeydi’

‘Doz aşımı öldürüyor’

Şule Çet davasında bilirkişi raporunu hazırlayan Prof. Dr. Çağlar Özdemir, Ayşe Karaman davasında da tanık olarak dinlendi. Özdemir, “Propofol ilacı 30-40 saniyede etkisini gösteriyor. Propofol ilacı ile F. ilacının birlikte alımı, ölüme neden olabilir. Propofol ölümleri genelde dozu kaçırmaktan kaynaklanır” dedi. Sanık Özgür Tarhan’ın çantasında bulunan propofol isimli ilacın kutusundaki 4 ampul üzerinde Ayşe Karaman’a ait parmak izinin çıktığı tespit edildiğine ilişkin rapor da dava dosyasına girdi. Sanık avukatlarından Bülent Yücetürk  savunmasında, “Parmak izi raporu ilaçların çantadan Ayşe tarafından alındığını göstermektedir” iddiasında bulundu.