Gündem Parmak izi yok!

Parmak izi yok!

31.12.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

İnci Gürel'e yapılan otopside başının arkasına aldığı üç darbeyle öldüğü anlaşıldı. Polis, villa cinayeti için "Profesyonel işi" diyor

Parmak izi yok

URLA’DAKİ VİLLASINDA TEK BAŞINA KALIRKEN ÖLDÜRÜLEN GÜREL’İN KATİLİ ERKEK
Parmak izi yok!

İnci Gürel'e yapılan otopside başının arkasına aldığı üç darbeyle öldüğü anlaşıldı. Polis, villa cinayeti için "Profesyonel işi" diyor

MERT İLKUTLUĞ - SONER KILINÇ İzmir

Urla'daki lüks villasında öldürülen İzmirli işadamı İlter Gürel'in eşi İnci Gürel'in (58) katilini yakalamak için seferber olan polisin bazı önemli ipuçlarına ulaştığı belirtildi. Polisin kuşkulandığı kişileri her an gözaltına alabileceği bildirilirken, aile içi sorunlar da mercek altına alındı.
Ayrıntılı otopside İnci Gürel'in bir erkek tarafından başının arkasına vurulan üç "ağır" darbeyle öldürüldüğü kesinleşti. Polis kayıtlarında, cinayet öncesi garajdaki elektrik şalterini indirerek, İnci Hanım'ın buraya gelmesini sağlayan katil ya da katillerin son derece profesyonel olduğu bildirildi.

Köşe bucak arandı
Özel polis ekibi, soruşturma sırasında gözaltına aldıkları malikanenin bahçıvan çifti İbrahim ve Fatma Çiçek'i, ifadelerine başvurduktan sonra serbest bıraktı. Malikaneye giden İzmir Emniyeti Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü uzmanları da, özel sprey ilaçlarla, binanın kapı, pencere ve çeşitli bölümlerinde parmak izi tespit çalışması yaptı.

"Hiç düşmanı yoktu"
İşadamı İlter Gürel’in kardeşi İlgi Gürel ise olayla ilgili şu bilgileri verdi: "Cenazenin ne zaman toprağa verileceği konusunda son kararı İnci Gürel'in eşi ve kızı verecek. Büyük ihtimalle yeni yıla kalacak. Polis büyük titizlikle çalışıyor. Çalışmaları takdir ediyoruz. Şüphelendiğimiz birisi yok çünkü İnci'nin hiç düşmanı yoktu."

"Yaz - kış kalırdı"
Gürellerin malikane komşusu PETKİM Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Yüce, Güreller'den çıkışında yaptığı açıklamada, İnci Gürel'in yaz kış sürekli burada kaldığını anlattı. Yüce, "Çok insancıl ve sevgi dolu bir hanımefendiydi. Üzüntümüz sonsuz. Başsağlığı dilemeye geldik" dedi.

Polis bekçinin peşinde
İzmir'i sarsan cinayeti çözmek için Cinayet Masası bünyesinde oluşturulan özel ekip, ilk etapta işten üç ay önce ayrılan bekçi Ferhat Kara'yı aramaya başladı. Kara'nın işten ayrılmadan önce Nevin adlı bir kadını villaya getirerek, "İmam nikahlı eşim" diye tanıttığı ve yalan söylediğinin anlaşılması üzerine işine son verildiği ortaya çıktı. Ferhat Kara, bir hafta önce işe alınması için İnci Gürel'i tekrar aradığı fakat olumsuz yanıt aldığı belirtildi. Kara'nın evine baskın yapan polis henüz bir sonuç elde edemedi.

Eşi mahsur kaldı
Korkunç bir cinayete kurban giden İnci Gürel'in trilyoner eşi İlter Gürel ise, Chicago'daki kar fırtınası yüzünden ABD'de mahsur kaldı. Bayram tatili için Minnesota'daki kızı Canan Usuloğlu'nun yanına giden Gürel'in Türkiye'ye dönebilmek için büyük çaba harcadığı, bugün akşam saatlerinde İzmir'e gelebileceği belirtildi. İlter Gürel'in kardeşi İlgi Gürel de acılı eşin Türkiye'ye bir an önce dönmesi için çalıştıklarını söyleyerek, "Ulaşmakta bile zorluk çekiyoruz. Hava muhalefeti büyük engel. Öğrenebildiğimiz kadarıyla en son Chicago'ya geçmiş. Ordan kızı Canan'la beraber dönmeye çalışıyor" diye konuştu.

Yanıt aranan sorular
Cinayet için villadaki garajı seçen katil ya da katiller, odaları karıştırarak neden hırsızlık süsü vermek istedi?
Katil ya da katillerin aradığı başka bir şey mi vardı?
Cinayetin failleri neden yatak odasında bulunan içi mücevher ve altın dolu kasaya dokunmadı?
Parmak izinin hiç olmaması, köpeklerin havlamaması, eve kimin girdiği yolunda görgü tanığının olmaması dikkat çekici. Katiller profesyonel mi?
Kangal cinsi "Bibi" ve "Ponpon" ile kurt köpeği "Arap", İnci Gürel villada yalnız olmasına rağmen niçin bağlandı?
12 saatte bir devriyeye çıkan köpekleri katil ya da katiller mi yoksa İnci hanım mı bağladı?
Olaydan sonra villadan ayrılan katil ya da katiller çaldıkları otomobili neden villanın yakınına bıraktı?
Amaç İnci Gürel'i öldürmek miydi? Hırsızlar, cinayetten sonra panikle mi kaçtı?



GÜNCEL