Gündem Perihan’ın katilini saç teli ele verdi

Perihan’ın katilini saç teli ele verdi

02.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Elbistan’da 3 yıl önce öldürülen Perihan K.’nın katili Remzi K, olay yerinde bulunan saç telinden yola çıkılarak bulundu. Cinayet soruşturma dosyasında bulunan ve adli emanette tutulan battaniyede yapılan DNA testiyle çözüldü...

Perihan’ın katilini saç teli ele verdi


Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde battaniyeye sarılı halde bulunan kadın cesedinin sırrı üç yıl sonra çözüldü. Perihan K.’nın (63) katil zanlısı R.K. (53) battaniyedeki saç telinden yakalandı. Cinayetin çözümünde, üç yıl önce soruşturma dosyasında bulunan ve adli emanette tutulan battaniyede yapılan DNA testi etkili oldu.
Milliyet’in aldığı bilgiye göre, Elbistan Pınarbaşı’nda 2012’de boğazı kesilen ve karnından bıçaklanarak öldürülmüş halde bulunan Perihan K.’nın faili meçhul olarak kalan soruşturma dosyası yeniden açıldı. Kahramanmaraş Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü’nde oluşturulan özel bir ekip, 3 yıl sonra soruşturmayı baştan ele aldı. Savcılık talimatıyla ikinci kez açılan dosya kapsamında dosyaya bakan özel polis ekibi, bir yandan öldürülen Perihan K.’nın çevresi, bir yandan da soruşturmadaki ilk delilleri mercek altına aldı.
30 DNA incelendi
Yapılan araştırmalarda, Perihan K.’nın hayatında hiç evlenmediği ve para karşılığında erkeklerle birlikte olduğu belirtildi. Soruşturmada, adli emanette bulunan ve cesedin sarıldığı battaniyeyi alan uzman polis ekibi, lifli battaniye üzerinde yapılmayan DNA testinin yeniden yapılmasını sağladı. Öldürülen kadının siyah saçları olmasına karşın battaniyede bulunan 20’ye yakın beyaz saç kılı bulunması nedeniyle beyaz saçlı katil zanlısını peşine düşen polis, Elbistan’da 30 dolayında şüphelinin DNA’sını aldı.
Sorguda itiraf etti
Şüphelilerin profillerini değerlendiren polis, para karşılığı kadınlarla birlikte olduğunu saptadığı R.K.’yı takibe aldı. Aynı zamanda, öldürülen kadının hayatı boyunca cep telefonu kullanmadığını tespit eden polis, bu konuda delil bulmada bir ilerleme sağlayamadı. Ayrıca, küçük parçalara ayrılan suç delili battaniyede ikinci kez inceleme yapılması sonucunda sperm izleri bulundu. DNA sonuçları gelmesinden önce cinayet soruşturmasında profil incelemesi yapılan R.K.’nın şüpheli hareketleri nedeniyle bu kişi üzerinde yoğunlaşan polis, DNA sonuçları sonrasında takipte olan R.K.’yı gözaltına aldı. Emniyetteki sorgusunda cinayeti itiraf eden şüpheli R.K., Perihan K. ile para karşılığında birlikte olmak amacıyla anlaştığını anlattı. Cesedin bulunduğu bölgede kendisine ait araç içinde yaşanan birliktelik sırasında kadının kendisine tokat attığını öne süren şüpheli R.K., kadına yumruk attığını ve daha sonra yanındaki bıçakla boğazını keserek öldürdüğünü anlattı. Sorgusunda, daha önce sinir hastalığından tedavi olduğunu anlatan R.K., kadının tokat atmasından sonra kendinden geçtiğini iddia etti. R.K., mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.