Gündem Piramid Sanat’ta 19 Mayıs’ın 100. yılı

Piramid Sanat’ta 19 Mayıs’ın 100. yılı

21.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Milli Mücadele’yi fiilen başlattığı, 19 Mayıs 1919’un 100’üncü yılına adanan bir sergi önceki akşam Piramid Sanat’ta birçok sanatçı ve sanatseverin katılımıyla açıldı.

Piramid Sanat’ta 19 Mayıs’ın 100. yılı

Küratörlüğünü sanatçı Bedri Baykam ve Öykü Eras’ın birlikte üstlendiği “19 Mayıs 100. Yıl” adlı sergide Ertuğrul Akyüz, Ekrem Kahraman, Yusuf Taktak, Denizhan Özer, Bedri Baykam, Bedri Genç, Hülya Küpçüoğlu ve Genco Gülan’ın aralarında bulunduğu 13 sanatçının yağlıboya, video, yerleştirme ve desen çalışmaları yer alıyor.

Haberin Devamı

Alev Coşkun, Uğur Dündar, Ataol Behramoğlu, Orhan Aydın, Emin Çetin Girgin, Ekrem Kahraman, Mahmut Nüvit Doksatlı’nın Türkiye Cumhuriyet tarihine ayna tutan metinleri ise sergi duvarlarındaki yapıtlara eşlik ediyor. Bedri Baykam ve sanatçıların konuşmalarıyla başlayan açılış, tiyatrocu Orhan Aydın’ın Nâzım Hikmet’in “Bu Memleket Bizim” şiirinden coşkuyla okuduğu dizelerle devam etti. Ayrıca, Bedri Baykam yeni kitabı “Sistem Eleştirileri”ni okurları için imzaladı. Sergi, 30 Ağustos tarihine dek Piramid Sanat’ta ziyaretçilerini karşılamaya devam edecek.