Gündem PKK, Bingöl'de işadamı kaçırdı

PKK, Bingöl'de işadamı kaçırdı

08.08.2011 - 11:46 | Son Güncellenme:

.

PKK, Bingölde işadamı kaçırdı

BİNGÖL’ün tanınmış işadamlarından Abdullah Tuz, dün akşam Adaklı İlçesi’ne bağlı Ferez Köyü’nde teravih namazı sonrası bir grup PKK’lı tarafından kaçırıldı.

Haberin Devamı

Ferez Köyü yakınında bulunan ve PKK’lı grupların barınmaya çalıştığı Karacehenem Ormanları civarında, villa tipi ev yaptıran işadamı Abdullah Tuz, dün akşam köyde teravih namazı kıldıktan sonra villa inşaatına gitti. Lüks otomobiliyle inşaat alanına giden Tuz, burada onu bekleyen bir grup PKK’lı terörist tarafından kaçırıldı. Tuz’un dönmemesi üzerine inşaat alanına giden yakınları, durumu jandarmaya haber verdi. İnşaat alanına gelen jandarma ekipleri yapılan çalışmadan sonra işadamı Abdullah Tuz’un bulunması amacıyla operasyon başlattı.

Abdullah Tuz’un Bingöl’de ’Tuna Orman Ürünleri İthalat, İhracat ve Limited Şirketi’ bulunduğu, ayrıca kentte mobilya malzme ve hammedesi sattığı belirtildi. İstanbul’da mobilya üretimi yapan Abdullah Tuz’un İstanbul Modako Mobilyacılar Sitesi’nde mobilya mağazası olduğu, para için kaçırılmış olabileceği üzerinde durulduğu ifade edildi. Evli ve 6 çocuk babası Abdullah Tuz’un büyük oğlu İsmail Tuz, AK Parti Bingöl teşkilatında yönetim kurulunda üye.