Gündem PKK hedeflerine 9. dalga operasyonu

PKK hedeflerine 9. dalga operasyonu

02.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Örgütün üst düzey yönetiminin üçe bölündüğü, Karayılan’ın İran’a, bazı üst düzey yöneticilerin Cizire’ye gittiği iddia edildi

PKK hedeflerine  9. dalga operasyonu

Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü’nden kalkan F-16 savaş jetleri, dün PKK hedeflerine yönelik 9. dalga operasyonu gerçekleştirdi. İnsansız hava araçları, keşif ve gözetleme uçakları ile yapılan hedef tespitlerinin ardından savaş uçakları, teknolojik bombalarla PKK’nın Kandil, Zaho, Zap, Metina ve Hakurk kamplarına hava operasyonları düzenlendi. Operasyona, Şemdinli’de şehit düşen Er Kandemir’in ismi verildi. Operasyonların ardından Kandil’de terör örgütü mensuplarının üçte biri kampı terketti.

‘Demirtaş yaralandı’
Üst düzey yönetim ise üçe bölündü. Yöneticilerden bir kısmı kampta kaldı, aralarında Murat Karayılan’ın da bulunduğu bir kısmı İran topraklarına geçti, geri kalan yöneticiler ise Suriye’nin Cizire Kantonu’nda saklandı.
Bölgeden gelen bilgilere göre, örgüte askeri eğitim veren Nurettin Demirtaş, yapılan ilk operasyonda yaralandı. Kaynaklar, Demirtaş’ın yarasının ağır olmadığını, halen bölgede olduğunu ancak yerinin tam olarak belirlenemediğini ifade etti. Askeri kaynaklar, TSK’ya ait savaş jetlerince Zergele köyünde sivillerin öldürüldüğü iddialarını ise, “Siviller hedef alınmıyor, iddialar yalan ve PKK dezenformasyonu” iddiasını dile getirdi. Kaynaklar, dünkü bombalarda bir üst düzey PKK’lı ile iki PJAK üyesi kadının yaşamını yitirdiğini belirtti.