Gündem PKK’ya lanet okudular

PKK’ya lanet okudular

24.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde nöbet tutarken Suriye tarafından keskin nişancı ateşiyle şehit olan piyade er 21 yaşındaki Hüseyin Koroç’un cenazesi, Şanlıurfa’da gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı. İlk olarak helallik alınması için baba evine getirilen şehit erin yakınları Arapça ağıtlarla PKK’ya lanet okudu.

PKK’ya lanet okudular

Parkasıyla uğurladı
Şehit için daha sonra Eyyüp Peygamber Camii’nde düzenlenen cenaze törenine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, komutanlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şehidin babası Ahmet, annesi Fatma Koroç ve kardeşlerinin asker parkası giyerek katıldığı törende oğlunun Türk bayrağıyla örtülü tabutuna kapanan acılı anne baba, uzun süre gözyaşı döktü. 5 kardeşin en büyüğü ve 6 aylık asker olduğu belirtilen şehit piyade er Hüseyin Koroç’un cenazesi, İl Müftüsü İhsan Açık tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Yeni Aile Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Şehit sayısı ikiye yükseldi

Hakkâri’nin Çukurca ilçesi Gerki Tepe Üs Bölgesi’ne önceki gün sızmaya çalışan PKK’lıların saldırısında sözleşmeli er Onur Deniz şehit oldu, 4 asker de yaralandı. Yaralı askerler Hakkari Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Askerlerden sözleşmeli er Mehmet Acıbucu, dün akşam yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. l DHA

Gözaltına alındılar

PKK/KCK’nın üniversite yapılanmasına yönelik Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında 6’sı kız 10 üniversite öğrencisi gözaltına alındı.
PKK/KCK’nın faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik çalışmalar kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan 2 şüpheli Hakkari’nin Çukurca ilçesinde gözaltına alındı.