Gündem Plaka sorgulaması nasıl yapılır?

Plaka sorgulaması nasıl yapılır?

18.10.2017 - 10:03 | Son Güncellenme:

Plaka sorgulama işlemi, ikinci el araç alacaklar için önemlidir. Plaka sorgulama işlemi ile aracın borcu olup olmadığı, kasko durumu ve değişen parça bilgisine ulaşılabilir. Plaka sorgulama nasıl yapılır?

Plaka sorgulaması nasıl yapılır

Plaka sorgulama; Emniyet Genel Müdürlüğü internet sitesi, SMS, e-Devlet ve Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi üzerinden gerçekleştirilebilir. Yapılacak sorgulama işlemi sonucunda; kaza raporları, trafik cezaları, değişen parça bilgisi ve hasar kayıtlarına ulaşılabilir. Bu bilgiler dışında kasko sigorta durumu da sorgulanabilir.

Haberin Devamı

PLAKA SORGULAMA İŞLEMİ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

SMS İLE ARAÇ PLAKA SORGULAMA

SMS ile plaka sorgulama, tüm operatörler ile yapılabilir. Sorgulama işlemleri için 7 Türk Lirası ücret alınır. Araçta değişen parça olup olmadığını sorgulamak için, ‘’PARCA PLAKA’’ yazılır ve 5664’e gönderilir. ÖRNEK: PARCA 34AB1234

‘’DETAY boşluk PARCA’’ yazılıp 5664’e gönderilerek de aracın; son sahiplik süresi, kaskolu ve kaskosuz gün sayısı, trafiğe çıkış tarihi bilgilerine ulaşılabilir. Bunlar dışında araç plakası değişmiş bile olsa, sorgulama ile araç hasar geçmişi görüntülenebilir.

SMS sorgulaması ile trafik sorgulama, poliçe sorgulama, kasko sigorta durumu sorgulama ve araç detay sorgulama işlemleri de gerçekleştirilebilir.

Haberin Devamı

E-DEVLET İLE ARAÇ PLAKA SORGULAMA

e-Devlet üzerinden plaka sorgulaması için turkiye.gov.tr internet sitesine giriş yapılır. Ardından e-Devlet şifresi, T.C. kimlik kartı, mobil imza, internet bankacılığı ve e-imza giriş seçeneklerinden birisi ile sisteme girilir. Sisteme girildikten sonra, ekranın sol bölümünde yer alan menüde e-Hizmetler bağlantısı açılır. Açılan bağlantıdan Emniyet Genel Müdürlüğü bağlantısına girilir. ‘’Araç Plaka Sorgulama’’ bağlantısı ile de plaka sorgulaması gerçekleştirilebilir. Plaka sorgulama işlemi sonucunda aracın markası, modeli, rengi, sahip belge tarihi ve tescil birimi görülebilir. Atacın hak mahrumiyetinin olup olmadığı ya da aracın çalıntı olup olmadığı bilgilerine de erişilebilir.

SİGORTA BİLGİ VE GÖZETİM MERKEZİ İLE ARAÇ PLAKA SORGULAMA

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi ile araç plaka sorgulama için, internet sitesine girilir. Açılan sayfa üzerinden ‘’Sorgulamalar ve Online İşlemler’’ bağlantısına girilir. Ardından aracın plakası ve T.C. kimlik numarası ile sorgulama yapılabilir.

EGM İLE ARAÇ PLAKA SORGULAMA

Emniyet Genel Müdürlüğü internet sitesi üzerinden plaka sorgulama işlemi için, egm.gov.tr internet sitesine giriş yapılır. ‘’Trafik Cezası ve Otopark Sorgulama’’ bağlantısı açılır. Açılan sayfada T.C. kimlik numarası, ad ve soyad gibi istenen bilgiler ilgili yerlere doğru olarak yazılarak son bir yıla ait trafik cezalarına ulaşılabilir.