Gündem Planlanmış bir cinayet

Planlanmış bir cinayet

19.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Kaşıkçı olayının çok vahim olduğunu belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, “Resmen bir cinayet; Kaşıkçı’nın önceden planlanmış bir cinayet sonucu öldürüldüğü anlaşılıyor. Bunun örtbas edilmesi hiçbir şekilde düşünülemez” dedi...

Planlanmış bir cinayet

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün temaslarda bulunmak üzere geldiği Londra’da, Dışişleri Bakanlığında Avrupa’dan Sorumlu Devlet Bakanı Alan Duncan ile bir araya geldi. Görüşme, basına kapalı gerçekleşti. Buradan İngiliz parlamentosuna geçen Kılıçdaroğlu, İngiltere’de ana muhalefetteki İşçi Partisinin Gölge Dışişleri Bakanı Emily Thornberry ile görüştü. Kılıçdaroğlu daha sonra Lansdowne Club’da İngiliz basın mensupları ile bir araya geldi. CHP lideri, bugün Oxford’da öğrenci topluluğu The Oxford Union’da bir konuşma yapacak.

Haberin Devamı

Öte yandan Kılıçdaroğlu ile birlikte Londra’ya giden CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, yolculuk öncesi açıklamalarda bulundu.Gündeme ilişkin konuşan Çeviköz, Suudi Arabistanlı Gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın kaybolmasına ilişkin soruşturma ile ilgili şunları kaydetti: “Cemal Kaşıkçı’nın olayı çok daha vahim. Çünkü öldürüldüğü ve resmen bir cinayet; önceden planlanmış bir cinayet sonucu öldürüldüğü anlaşılıyor. Bunun örtbas edilmesi hiçbir şekilde düşünülemez. Türkiye’nin uluslararası topluma karşı çok ciddi bir yükümlülüğü vardır. Bu Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkileri daha da kötüye gitmesi sonucunu doğurur.”

Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosu Muhammed Uteybi’nin ülkesine dönmesinin engellenmesi gerektiğinin altını çizen Çeviköz, “1963 tarihli konsolosluk ilişkilerini düzenleyen Viyana sözleşmesinin 41. Maddesi Türkiye adli makamlarına bu yetkiyi vermektedir. Böyle bir adli suç olduğu şüphesi var ise o zaman başsavcılık derhal soruşturma başlatabilir. Bu soruşturma gereği ilgili başkonsolosu ifade vermeye davet edebilirdi” diye konuştu.