Gündem Polis bu gece de müdahale etti

Polis bu gece de müdahale etti

11.06.2013 - 02:10 | Son Güncellenme:

Ankara'da Gezi Parkı eylemlerine destek vermek için Kenedy Caddesi ve Tunalı Hilmi Caddesi'nde toplanan gruba polis, müdahale etti

Polis bu gece de müdahale etti

Gezi eylemlerine destek vermek için Kızılay'daki Kenedy Caddesi ile Tunalı Hilmi Caddesi'nde toplanan gruba, polis bu gece de müdahalede bulundu. Dağılın uyarısına rağmen yollara barikat kurarak eylemi sürdüren gruba polis biber gazı ile müdahalede bulundu. Müdahalenin ardından ara sokaklara kaçan göstericiler ile polis arasında gerginlik devam ederken bazı göstericilerin gözaltına alındığı bildirildi.

Haberin Devamı


Ankara Barosu'ndan suç duyurusu
Ankara Barosu, Gezi Parkı eylemine destek vermek amacıyla 2 Haziran'da Kızılay Meydanı’nda toplanan kalabalığın üzerine araç sürdüğü iddia edilen kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu.
Ankara Barosu avukatları, konuya ilişkin suç duyurusu dilekçesini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdi.
Olay tarihinde Kızılay Meydanı'nda bulunan görgü tanıklarının beyanına göre, Bakanlıklar istikametinden gelen "61 ES 459" plakalı otomobilin, hızla manevralar yaparak çok sayıda vatandaşa çarptığı ileri sürülen dilekçede, otomobilin çarptığı vatandaşlardan İsmail A'nın hayatati tehlikesinin sürdüğü, Eren Ö. ve Burak S'nin ise vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandığı kaydedildi.
Sürücünün, kasıtlı bir şekilde hareket ederek aracını kalabalığın üzerine sürdüğü iddia edilen dilekçede, sürücünün kimliğininin henüz belirlenemediği, ancak eşgalinin görüntülerde yer aldığı ifade edildi.
Gösteriler nedeniyle Kızılay istikametine gelen tüm yolların güvenlik görevlilerince kapatıldığı, araçların giriş ve çıkışına izin verilmediği belirtilen dilekçede, "Söz konusu aracın barikatları aşıp Kızılay meydanına inebilmesi manidardır" ifadesi kullanıldı.
Aracın çarpması sonucu yaralanan şahısları almak için gelen ambulansların bulunduğu bölgeye emniyet görevlilerince biber gazı atıldığı ileri sürülen dilekçede, insanları yaralayan araç sürücüsü ile emniyet görevlileri hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak kamu davası açılması talep edildi.