Gündem Polis kılığında turist otobüsü soyan soyguncuları, parmak izi ele verdi

Polis kılığında turist otobüsü soyan soyguncuları, parmak izi ele verdi

28.02.2018 - 15:28 | Son Güncellenme:

İstanbul Fatih'te, Romanya'dan gelen bir turist otobüsü kendilerini polis görüntüsü veren 4 soyguncu tarafından soyuldu. Otobüsün emanet kasasında bulunan, yolculara ait 40 bin avro ve 54 bin doları alarak Adana ve Ankara'ya kaçan 4 gaspçı  parmak izi takibiyle yakalandı. Tutuklanıp ceza evine konan soyguncuların plancısı ise otobüsün eski muavini çıktı.

Polis kılığında turist otobüsü soyan soyguncuları, parmak izi ele verdi

Küçük Langa caddesi üzerinde 20 Şubat Salı günü sabah saat 06.00 sıralarında meydana gelen olayda, Romanya'dan İstanbul'a turist taşıyan ve park halinde olan otobüse müşterilerin araçta olmamasını fırsat bilerek bilen 4 soyguncu, otobüs şoförü Erdal D. ve muavin Erkut D.'ye kendilerini polis olarak tanıttı. Bir ihbarı değerlendirdiklerini söyleyerek şoförle muavini otobüsten indiren 4 soyguncu, otobüste muavin koltuğunun altında bulunan emanet kasasından müşterilere ait olduğu öğrenilen 40 bin avro ile 54 bin doları alıp otobüsten indi.

Haberin Devamı

Polis kılığında turist otobüsü soyan soyguncuları, parmak izi ele verdi

SOYDUKLARI EMANET KASASINA PARMAK İZİ DÜŞTÜ

Polis görünümündeki soyguncuların otobüsteki sözde aramasının ardından otobüse binen ve müşterilere ait olan paraların yerinde olmadığını tespit eden şoför Erdal D. polise soygun ihbarında bulundu.İhbar üzerine olay yerine gelen Gasp Büro Amirliği ve Olay Yeri İnceleme ekipleri yaptıkları parmak izi ve çevredeki güvenlik kamera görüntüleri üzerindeki incelemede gaspçılardan birinin parmak izini tespit etti. Parmak izi belirlenen ve yankesicilikten kaydı olan Samet D.'nin Ankara'da bir otele kayıt yaptırdığı belirlendi. Ankara'da tespit edilen otele 23 Şubat günü operasyon düzenleyen ekipler Samet D (23),ile birlikte soyguna katılan Şıho A. (40) ve Burak E. (19) isimli 3 gaspçıyı yakalayarak gözaltına aldı. İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülerek sorguya alınan 3 şüphelinin verdiği ifade doğrultusunda soygunun dördüncü şüphelisi olarak aranan Uğur D.'yi de kaçtığı Adana'da saklandığı kayın pederinin evinde 24 Şubat günü yakalayarak gözaltına aldı.

Haberin Devamı

8 AY ÖNCE MUAVİN OLARAK ÇALIŞTIĞI OTOBÜS

İstanbul Asayiş Şube Gasp Büro Amirliği'ne getirilerek sorguya alınan ve yakalandığı sırada üzerinden 87 bin lira para bulunan Uğur D.'nin daha önceden gasp yaptıkları otobüste muavin olarak çalıştığı tespit edildi. Yaklaşık 8 ay önce işten ayrıldığı öğrenilen şüphelinin olayın planlayıcısı olduğu tespit edilirken emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 4 şüpheli de tutuklanarak cezaevine gönderildi.