Gündem Polis, tüfek çeken genci öldürdü iddiası

Polis, tüfek çeken genci öldürdü iddiası

22.09.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bursa’nın Osmangazi ilçesinde Uludağ yolundan trafiği tehlikele sokacak biçimde ilerleyen bir otomobil, motorize polisler Osman B., Emre S.ve Hayati Ş. tarafından durdurulmak istendi

Polis, tüfek çeken genci öldürdü iddiası

Ferdi Aslan’ın kullandığı ve içerisinde 7 kişinin bulunduğu otomobil, Kireç Ocakları Mevkii’nde durduruldu. Otomobilden hızla inen sürücüyle arkadaşları İsmail Dere, Mehmet Murat Kutlular, Bahri Peksağ, Berkant Şengülap, Aygün Yılmaz ve Şaban Günel kaçmak istedi.
Bu sırada İsmail Dere’nin polislere pompalı tüfeğini doğrultuğu öne sürüldü. Polisin tabancasını çıkartması sonucu silahını ateşleyecek duruma getirmek isteyen Dere, polis memuru O.P.’nin silahından çıktığı öne sürülen kurşunla vuruldu. Cezaevinden bir süre önce çıktıktan sonra, geri dönüşüm alanında çalıştığı belirtilen birçok suçtan kaydı bulunan Dere, çağrılan sağlık ekipleri gelinceye kadar öldü. Sevk edilen takviye ekipler, kaçan Mehmet Murat Kutlular, Ferdi Aslan, Bahri Peksağ, Berkant Şengülap ve Aygün Yılmaz’ı yakaladı, kaçan Şaban Güner’i de aramaya başladı.

5 kişi serbest bırakıldı
Sorgulanan otomobilin sahibi Ferdi Aslan ve diğer arkadaşları Yargıtay tarafından kesinleşmiş hüküm bulunan arkadaşları Şaban Güner’i polise teslim etmemek için kaçtıklarını öne sürdü. Aslan ve diğer arkadaşları araçta ele geçirilen pompalı tüfek, dinamit lokumu ve elektrikli fündeyeden bilgileri olmadığını öne sürdü.
Polis dinamit lokumu ve fünyelerin ne amaçla kullanılmak istendiğini araştırıyor. Otomobile ateş açarak, elindeki pompalı tüfeği kendilerine doğrultan şüpheliyi öldürdüğü iddia edilen polis memuru ile araçta bulunan 4 şahıs, çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakıldı.