Gündem Prag’da seyahat edilecek yerler

Prag’da seyahat edilecek yerler

30.04.2018 - 12:12 | Son Güncellenme:

Prag Avrupa’da çok bilinen, bolca turist çeken bir şehirdir. Prag nerededir? Komşu şehirler ve ülkeler nelerdir? Prag hakkında önemli bilgiler yazının devamında.

Prag’da seyahat edilecek yerler

Prag nerededir?

Haberin Devamı

Çek Cumhuriyeti’nın kısa adıyla Çekya’nın başkenti olan Prag, bir Orta Avrupa ülkesidir. Çekya’nın Slovakya, Polonya, Almanya ve Avusturya ile sınırları vardır. Çek Cumhuriyeti yaklaşık 79 000 kilometrekarelik alana sahiptir ve genellikle ılıman karasal iklimi vardır. Prag, Çek Cumhuriyeti'nin batı kesiminde yer alır. Genel olarak, Prag şehrinin, Frankfurt (Almanya), Paris (Fransa) veya Vancouver (Kanada'da) ile aynı enlemde olduğu söylenebilir. Çek Cumhuriyeti’nin denize kıyısı olmadığı için yaz ve kış aylarındaki sıcaklık farkı yüksektir. Prag gezginlerin aklında hep soğuk şehir olarak kalmıştır.

Prag hakkında 10 önemli bilgi

Kalabalık şehir Prag

Çeklerin başkentinde 1.262 milyon insan yaşıyor ve her yıl 6 milyondan fazla turist geliyor. Turistlerin çoğunluğu Almanlar’dır.

Haberin Devamı

Astronomik Saat

Belki de Prag'ın en belirgin noktası olan Astronomik saat, Eski Belediye Binası önünde konumlanmıştır. Dünyanın dört bir yanından yüzlerce turisti bir araya getirmektedir. 1410 yılında kurulmuştur.

Guinness Rekorlar Kitabı

Guinness Rekorlar Kitabı’na göre, Prag dünyanın en büyük kalesine sahip olmakla gurur duyuyor. Geçmişi dokuzuncu yüzyıla dayanan kale, St. Vitus Katedrali ve St. George’s Basilica gibi çok sayıda avlu ve yan bina ile 18 dönümlük bir alana yayılmıştır.

Lennon Duvarı

John Lennon'un 1980'de katledilmesinden sonra, Mala Strana'daki Fransız Büyükelçiliği'nin karşısındaki duvara bir görüntü çizildi. Tekrarlanan badana katlarına rağmen, duvar, Beatles şarkılarından John Lennon'dan esinlenen graffiti ve şiirler yer alıyor. Duvar, John Lennon'a ait bir anıtı, aynı zamanda barış ve sevgiyi temsil ediyor.

En uzun nehir Vltava

Vltava Çek Cumhuriyeti'nin en uzun nehridir ve Prag'ın kalbine doğru akmaktadır. Prag Kalesi ve ulusal tiyatro gibi Prag'ın en ünlü yerlerine ulaşmak için nehir boyunca bir tekne turu yapabilirsiniz.

Alkol

Prag, dünyanın en iyi birasını üreten birahanelere sahiptir. Çek birasının yaklaşık % 97'si Pilsner tarzındadır.

Başkent Prag

Çekoslovakya 28 Ekim 1918’de Prag’ı başkent yaparak bağımsızlığını ilan etmişti.

Haberin Devamı

Maraton yarışları

Prag Uluslararası Maratonu 1995 yılında başladı ve şu anda dünyanın en prestijli maraton yarışlarından biridir. Rota sizi Orta Çağ'dan kalma Eski Şehir Meydanı'ndan ve Vltava Nehri boyunca götürüyor ve genellikle Nisan/Mayıs aylarında yapılıyor.

The Prague Spring Müzik Festivali

The Prague Spring, dünya çapında sanatçıların ve senfonik orkestraların düzenli gösterimlerini gösteren uluslararası bir müzik festivalidir. İlk kez 1946'da Çek Filarmoni'nin kurulmasının 50. yıldönümünde yapılmıştı ve geleneksel olarak 12 Mayıs'ta başlıyor. 12 Mayıs Çek müziğinin kurucusu olarak kabul edilen orkestra şefi, piyanist ve bestekâr olan Bedrich Smetana’nın ölüm yıldönümüdür.

Zizkov Televizyon Kulesi

TV kulesi, Prag'ın en uzun ve en gerçeküstü simgesel yapısıdır. 216 metre uzunluğundaki verici kulesi, Prag ve çevresinin panoramik manzarasını sunan 9 bölmeyi desteklemektedir. Çek sanatçı David Cerny'nin öncülüğünde on dev bebek heykelinin, kulenin üzerinde gezinen görüntüsü ilgi görüyor.