Gündem Pratik kek tarifi

Pratik kek tarifi

18.04.2018 - 09:28 | Son Güncellenme:

Özellikle çocukların en çok sevdiği yiyeceklerden biri olan kek, ustaca yapıldığında her davette ikram edilebilir. Kekin kıvamı, kabarması ve kullanılan malzeme önemlidir. Farklı malzemeler kullanarak aynı kek tarifi ile çok çeşitli lezzetler elde edebilirsiniz...

Pratik kek tarifi

Yaptığınız kekin içerisine meyveler koyarak meyveli kek, üzüm koyarak üzümlü kek, kakao koyarak kakaolu kek, havuç koyarak havuçlu kek yapabilirsiniz. Ana malzemeler tüm kekler için aynıdır. Size bu yazımızda kakaolu kek tarifi vereceğiz. Ancak siz isteğinize bağlı olarak aynı tarife kakao yerine meyve, üzüm, havuç gibi farklı malzemeler ilave edip kekinizi damak zevkinize göre istediğiniz şekilde yapabilirsiniz. Kek tarifi her birinde aynı. Şimdi tarifimize geçelim.

Kek Yapmak İçin Malzemeler
Kek için kullanacağımız malzemeler şunlardır:
• 3 yumurta,
• 1 su bardağı toz şeker,
• 1 su bardağı sıvı yağ,
• 1 su bardağı süt ya da yoğurt,
• 3 çorba kaşığı kakao,
• Kabartma tozu,
• Vanilya,
• Aldığı kadar un.
Kek yapımı için kullanacağımız malzemeler bunlardır. Size verdiğimiz bu kek tarifi hem çok pratik hem de oldukça leziz harika bir kek tarifidir. Bu malzemeler içerisine kakao yerine bir bardak üzüm katarsanız üzümlü kek yapabilirsiniz. Ya da kakao yerine bir bardak havuç katarsanız havuçlu kek yapmış olursunuz. Şimdi yapılışını açıklayalım.

Kek Yapılışı
Kek yapılışı için dikkat edilecek en önemli husus yumurta ile şekerin çok iyi çırpılmasıdır. İlk olarak yumurta ve şekeri bembeyaz oluncaya dek mikserin önce düşük sonra yüksek ayarında iyice çırparak başlayalım. İyice çırptığımız bu yumurta ve şeker karışımına yağı ilave edip karıştıralım. Yoğurt ve süt konusunda şunu söyleyelim, kekin yumuşak olmasını isterseniz yoğurt katın. Kekin kıtır olmasını isterseniz süt koyabilirsiniz. Sütü de kattıktan sonra kakaoyu ve unu ekleyelim. Unu önce 2 bardak koyun üstüne kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip çırpın. Şimdi kıvamına bakın normal bir koyulukta ve akıcı olmalıdır. Su gibi çok sıvı değil ama mikserin ucundan düşmeyecek kadar da katı olmalıdır. İyice yağladığınız tepsi ya da kalıba döküp 180 derecelik fırında pişirin. Kekin kokusu geldiğinde pişmiş olabileceğini düşünerek bir bıçak batırıp bakın. Bıçağa yapışmıyorsa pişmiş demektir. Afiyet olsun!

Yazarlar