Gündem Prezervatif kullanırken bu 7 hatayı yapmayın

Prezervatif kullanırken bu 7 hatayı yapmayın

01.05.2018 - 17:17 | Son Güncellenme:

Prezervatif, cinsel ilişki esnasında istenmeyen gebelikleri engellemede %98’e varan başarısının yanı sıra cinsel yolla bulaşabilen birçok hastalığın da önüne geçmektedir. Ne yazık ki prezervatif kullanımı çok yaygın olmadığında hem istenmeyen gebelikler vuku bulur hem de birçok hastalığın yaygınlık oranı artar. Prezervatif kullanımı zaten yeterince yaygın değilken bir de kullanan insanlar da kullanımında çok çeşitli hatalar yapmaktadırlar.

Prezervatif kullanırken bu 7 hatayı yapmayın

Hatalı imalatı olan ürünleri kullanmak

Haberin Devamı

Bazen üretim hatası olan ürünler bulunur. Bu ürünler farklı beden, yırtık ürün ya da açılmış ürün olabilir. Bu ürünler kişiye tam koruma sağlamamakla beraber açılmış ürünlerden mikrop kapma riski bile doğabilir.

Yanlış yüzeyi kullanmak

En basitinden bir kıyafeti ters giymek bile işlerin ters olduğunu gösterirken ters kullanılan prezervatif de kullanım sırasında sıkıntılara yol açar ve tam koruma sağlayamaz.

Birden fazla prezervatif takmak

Birden fazla prezervatif, daha iyi koruma sağlar yanılgısına düşen birçok kişi vardır. Bir prezervatif üst üste takılmış birden fazlasıyla aynı işlevi görmektedir. Üstelik fazla sayıda prezervatif takmak kişilerin cinsel deneyimini tam manasıyla yaşayamamalarına sebep olur.

Haberin Devamı

Aynı ürünü tekrar tekrar kullanmak

Üşengeçlikten veya maliyetinin fazla olmasından dolayı çoğu kez bir prezervatif bir kereden fazla kullanılmaktadır. Bu algı da ne yazık ki hatalıdır. Evet, bütçeyi biraz zorlayan bir masraf açığa çıkarsa da her prezervatifin tek kullanımlık ömrü vardır.

Son kullanma tarihi geçmiş ürünü kullanmak

Tüketilebilir veya yenilebilir bir madde olmaması prezervatiflerin de son kullanma tarifi olmayacağı anlamına gelmez. Tarihi geçmiş ürün amacına uygun olarak güvenli bir şekilde kullanılamaz.

Sertleşmeden önce prezervatif takmak

Ereksiyon halinde olmamış penise, ilişkiden önce prezervatif takmaya çalışmak zordur ve ereksiyon hali ile farklı hacimlerde olan penis boyutları arasındaki fark yüzünden prezervatif tüm alanı kaplamaz ve nerdeyse hiçbir işe yaramaz.

Bedeni yanlış seçmek

Kıyafet bedeni gibi prezervatiflerin de farklı insanlar için farklı bedenleri vardır. Penis boyutuna göre doğru bedeni seçip almalısınız. Bu sayede prezervatif, penisi tam manasıyla sarmış olacaktır.

Yazarlar