Gündem Profesöre ıslık cezasına, Facebook'tan tepki

Profesöre ıslık cezasına, Facebook'tan tepki

02.06.2009 - 14:12 | Son Güncellenme:

YENİ HABER YENİ HABER YENİ HABER YENİ HABER YENİ HABER YENİ HABER YENİ HABER YENİ HABER

Profesöre ıslık cezasına, Facebooktan tepki

AKDENİZ Üniversitesi'nde koridorda elinde çay bardağıyla yürürken ‘Halimem’ türküsünü ıslıkla çaldığı gerekçesiyle ‘maaştan 100 TL kesme cezası’ verilen Prof. Dr. Orhan Kuruüzüm'e sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta destek yağıyor.
Sitede, ‘Islıklara destek’ ve ‘Rektörlüğe tepki’ grupları oluşturuldu. Kuruüzüm'e açılan soruşturmaya tepki amaçlı kurulan “Orhan Kuruüzüm'e Islıklarımızla Destek Veriyoruz- MATRAX’ adındaki grupta ise olayla ilgili çıkan haberden notlar yer alıyor ve http://www.zekirdek.com internet sitesi olarak da Kuruüzüm'e destek olunduğu çağrısında bulunuluyor.
Facebook'taki gruplarda, soruşturma konusu olan Bolu'nun meşhur türküsü ‘Tombalacık Halimem’in grup üyelerince sözleri de değiştirildi. “Rektörlerin, türkülerimizden niye bu kadar korktuklarını anlayamıyor ve hepinizi aşağıdaki türkümüzü yüksek sesle söylemeye davet ediyoruz” diye çağrıda bulunulan sitede, ‘Tombalacık Halimem’in sözleri şu şekilde yayımlandı:
‘Çay aldım kantinden/ Rektörüm üzerine dökmeden/ Bir soruşturma daha ver bana/ Rektörüm ben boynunu bükmeden/ Tombalacık Rektörüm al Tayyoş'u gel/ Ben çıkıyorum koridora düş peşime gel/ Koridor başında kaldım/ Rektörüm ince fikire daldım/ Kapılar açılırken/ Rektörüm seni geliyor sandım/ Rektörlüğe nur yağıyor üşümedin mi/ Rektörüm sen bu işin sonunu düşünmedin mi?’
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan Kuruüzüm hakkında, ‘Halimem’in, 'Alçaklara kar yağdı üşümedin mi/Sen bu işin sonunu düşünmedin mi' nakaratını koridorda elinde çay bardağı ile yürürken ıslıkla çaldığı için Fakülte Dekanı Prof. Dr. Şafak Aksoy tarafından soruşturma açılmış, 100 TL maaştan kesme cezası verilmişti. Prof. Dr. Kuruüzüm de Dekan Prof. Dr. Aksoy hakkında 20 bin TL'lik tazminat davası açmıştı.