Gündem PTT E-Devlet şifresi alma nasıl yapılır?

PTT E-Devlet şifresi alma nasıl yapılır?

03.03.2016 - 22:18 | Son Güncellenme:

E-Devlet portalına giriş yapabilmek adına kullanılan E-Devlet şifresi internet üzerinden alınabilen bir şifre değildir. Bu yüzden PTT şubelerine gitmeniz gerekir. Ayrıntılar haberimizde.

PTT E-Devlet şifresi alma nasıl yapılır

E-Devlet, devletin vatandaşlarına vermiş olduğu hizmetleri artık kamu kurumlarına, dairelerine çağırmadan internet ortamında güvenli, kesintisiz ve vatandaşın kendi ile ilgili doğru bilgiye ulaşabileceği web tabanlı bir sistemdir. Bu hizmetler bir bilginin alınması, bir bilginin verilmesi ya da onaylı bir belgelerin aslı gibi kişiye verilip, kullanılması şeklinde olabilir. E-Devlet denilince aklımıza turkiye.gov.tr adresinde verilen e-vatandaş uygulaması gelse de, genel olarak E-Devlet, devlet ile vatandaş arasında ki hizmetlerin görüldüğü tüm devlet kademesinde ki internet adreslerinin bütünüdür. Örneğin, E-Turkiye.gov.tr adresi en yaygın olarak bilinen adres olmasına rağmen, E-Belediyeler, E-Vergi dairesi, E-SGK'da başlı başına birer E-Devlet portallarıdır ve oldukça yaygın kullanılmaktadır.

Haberin Devamı


Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.
E-DEVLET HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!


SGK PRİM SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!
Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.


E-Devlet uygulamaları Türkiye'de 2000'li yılların başlarından itibaren oldukça artan oranda rağbet görmeye başlamış, internetten vergi dairesi, internetten SSK bildirgeleri ya da internetten belediye hizmetleri oldukça yaygınlaşmaya başlamıştır. Türkiye’de de hemen hemen her belediye artık internet üzerinden hizmet vermeye başlamıştır. Kullanıcılar internet aracılığı ile belediyelere oran borçlarını, kamu kurumlarına olan borçlarını veya SSK bildirgelerini ya da SSK 'daki gün dökümleri gibi birçok farklı bilgiye anında şifre ile ya da kamu kurumunun insiyatifinde şifresiz olarak kendi kişisel bilgileri yardımı ile anında ulaşabilmektedirler. Peki web sistemine neden geçilmiştir? Öncelikle küreselleşmenin ve teknolojinin hızla ilerlemesi, sınırları ortadan kaldıran bir dünyaya, bilgi ve iletişimin sınır tanımaz bir hal almasına sebep olmuştur. E-Devlet ile bilgi topluma rahatlıkla ulaşabilmekte ve devlet teknolojiyi kullanarak yeni bir yapılanmaya gitmektedir.

Haberin Devamı

Ayrıca bu model ile devlet şeffaflaşmakta, vatandaşa hızlı ve etkin bir biçimde hizmet verilmekte, her düzeyden vatandaşın yönetime katılmasını sağlanmakta aynı zamanda kurumlar arası bilgi alışverişi yapılarak, yinelenmelerin önüne geçilebilmektedir. Öncelikle e-Devlet, vatandaşa zamandan kazandırmaktadır. Maliyet düşük ancak alınan verimlilik fazladır. Bu sayede ekonomik gelişim desteklenmektedir. Bireysel katılımın artması ile toplum ve devlet ilişkisi kuvvetlenmekte ve hayat kalitesi artmaktadır. Aynı zamanda e-Devlet uygulaması ile kağıt kullanımı azalmakta ve ormanlar korunmaktadır.

Bu sistem üzerinden vatandaşlar arz ve taleplerini rahatlıkla devlete duyurabilmektedir. Bu sebeple hem kamu hem de vatandaşlar için karar alma süresi kısalacaktır. Aynı zamanda bu sistem üzerinden vatandaşların kolaylıkla işlemlerini halletmeleri ve doğru bilgiye ulaşmaları kamuya güvenin artmasına sebep olur. E-Devlet hizmetleri, vatandaşların kullanıcı bilgilerini güvenli bir ortamda saklamalı ve vatandaşlar da bu gizlilik prensiplerinin uygulandığından emin olmalılardır. Bu sistemin faydalarından ve kolaylıklarından tüm vatandaşların yararlanabilmeleri için gerekli teknolojik ve hizmet alt yapılar oluşturulmalıdır. E-Devlette tüm birimler birbirleriyle bağlantılı ve etkin bir şekilde veri paylaşımı yapabilmelidir. Üstelik sadece teknolojik yapılanma değil aynı zaman da bu yeni sisteme insanlarda alıştırılmalıdır. Gerekirse ilgili yerlerde bununla ilgili eğitimler verilmelidir.

Haberin Devamı


E-Devlet Şifresi Nasıl Alınır?
E-Devleti şifresi almak için, size en yakın PTT şubesine başvurarak şifrenizi alabilirsiniz. Elinizdeki şifre ile hemen sisteme giriş yapabilir ve E-Devlet hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. Dilerseniz sisteme giriş yaptıktan sonra şifrenizi kendinize göre değiştirebilirsiniz. Yapmanız gerekenler oldukça basit. https://turkiye.gov.tr/ adresine giriş T.C. Kimlik Numaranız ve PTT'den aldığınız şifre ile kolaylıkla sisteme girişinizi yapabilir ve dilediğiniz hizmeti kendiniz için sağlayabilirsiniz.


SGK Prim Sorgulama E-Devletten Nasıl Yapılır?
E-Devletin size sağladığı sayısız hizmetlerden bir tanesi ise SGK prim sorgulamalarınızı E-Devlet üzerinden yapabilmenizdir. Böylelikle internet üzerinden kolaylık ile sigorta primlerinizin yatıp yatmadığını, toplamda sigorta primlerinizin ne kadar olduğunu ve sigortanız ile ilgili her türlü işlemi ve bilgiyi E-Devlet aracılığı ile gerçekleştirebilirsiniz. Bu ve bunun gibi birçok işlemlerinizi gerçekleştirebilmeniz için elinizde olması gerek yalnızca T.C. Kimlik Numaranız ve şifrenizdir. E-Devlet sistemi üzerinden SGK prim sorgulama ile ilgili olan bölüme geliniz. ''Kimliğimi Şimdi Doğrula'' butonuna tıklayınız.

Haberin Devamı

Karşınıza e-Devlet Şifresi, Mobil İmza, Elektronik İmza, T.C. Kimlik Kartı şeklinde seçenekler çıkacaktır. E-Devlet Şifresi adlı seçeneği seçiniz. Böylelikle T.C. Kimlik Numaranız ve e-Devlet şifreniz ile sisteme kolaylıkla giriş yapabilirsiniz. E-Devlet şifrenizi size en yakın PTT şubesinden temin edebilirsiniz. T.C. Kimlik No kısmına bilgilerinizi, e-Devlet Şifresi kısmına da PTT'den temin ettiğiniz şifreyi yazın ve Gönder tuşuna tıklayınız. Böylelikle karşınızı 4A Hizmet Dökümünüz çıkacaktır.

Yazarlar